Mat & dryck

Dags att boka julbord i Eksjö

Det är mindre än två månader till jul och det är hög tid att boka julbord för firman, vännerna och släkten. Vad lockar dig? Mängder av sill, party eller klassisk julmat i fin miljö? I Eksjö finns något för alla smaklökar, humör och tillfällen. Vi gjorde en kartläggning av årets utbud.

Putte kock

Hos Putte kock kan sällskap från 25 personer och uppåt boka jul-
buffé i Puttes matsalar under vecka 49 och 50.
– Vi lägger mycket fokus på det allra väsentligaste av julmaten. Delikatesserna är omsorgsfullt arbetade av de bästa råvarorna. Sillen är inlagd i god tid för att få mycket smak och så vidare, berättar Patrik Johansson.
Datum: v. 49-50 för bokade sällskap

Eksjö stadshotell

På stadens stadshotell kan du njuta av ett vällagat julbord som dignar av läckerheter.
– Vi gör allt från grunden själva med egenrullade köttbullar och egen inlagd sill, berättar Johan Lindfors.
Nytt för i år är att det finns möjlighet till underhållning efter julbordet.
– Då kan du passa på att skaka ner skinkan med fartfylld 80-talsshow med D.O.M. Eller så sitter du kvar i lugn och ro och pratar, säger Johan Lindfors.
Datum: 1, 2, 8, 15 och 16 december

Vablekaregården

På Vaxblekaregården kan större sällskap boka julbord med start under första veckan i december.
– Hos oss får du ett arbetat julbord med fokus på maten. Den anrika miljön, mitt i hjärtat av gamla stan, får du på köpet, säger Marcus Johansson.
Datum: v. 49 för bokade sällskap

Ullinge

På Ullinge dukas det upp till klassiskt julbord från den 23 november.
– Vi erbjuder ett väldigt stort julbord och sillen är ju det som många beundrar hos oss. Självklart har vi alla klassisker som ska finnas på ett riktigt julbord och även nygamla rätter som oxtunga och grisfötter. Sedan är det mycket lax, småvarmt och givetvis ett välfyllt ”gottebord” med godis, säger Stefan Davidsson, restaurangchef på Ullinge.
Datum: 23 november – 22 december

Norrby ängar

I en klassiskt lantlig miljö hittar du Norrby ängar. Här bjuds i år in till adventsmeny från vecka 48.
– Det är inget regelrätt julbord utan en måltid med juliga smaker. Vi erbjuder tre- och tvårätters eller om du bara vill ha en julig adventsmacka, berättar Ann Hörlén.
Menyn serveras i kapellet i Norrby ängar och självklart blir det mycket smaker från gården (alltså nötkött till varmrätt).
Datum: Möjligt att boka från v. 48 fram till jul

Eksjö julshow

Eksjö Julshow är som vanligt en fartfylld partytillställning där du blir underhållen från det att du kommer tills du går hem.
– Det blir storslagen julshow med julbord och härlig partystämning hela kvällen. I år har vi satsat på kända artister som Linda Bengtzing Clabbe och Coverfunkers bland annat, berättar Marcus Johansson från Vaxblekaregården som arrangerar julshowen.
Datum: 7, 8 och 9 december

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Senaste artiklarna i "Mat & dryck, Nöje & evenemang"

Foto: Magnus Östberg Julstämningen börjar på Eksjö julmarknad Eksjö julmarknad har utvecklats stadigt under de över 25 år som marknaden funnits. Den andra advent förvandlas centrala Eksjö till ett paradis för den som söker äkta småländsk julstämning. – …

Storbandet Småländska paviljongen och vokalensemblen Clav kommer till Eksjö stads­hotell den 27 januari och bjuder på en hyllningskonsert med Duke Ellingtons musik. …som anordnar en hyllningskväll till Duke Ellington på Eksjö stadshotell den 27 janua …

Foto: Magnus Östberg Lions bjuder på en försmak av julen Lördagen den 2 december är det dags för den årliga julskyltningen i Eksjö. Med Lions i spetsen bjuder handlarna upp till nyskyltade butiker och en härlig julstämning i hela stan. – Dessuto …

En musikal som handlar om diskriminerade som kämpar för att få sina drömmar förverkligade! En musikal om segregation och revansch. Det låter aktuellt men musikalen Hairspray skrevs redan 1988 och utspelar sig i 1960-talets USA. – Men trots det allvarli …

och tror på en positiv fortsättning! – Vi har fått en fantastisk start här i Mariannelund, berättar Johan Zedig och Anneli Rimås som driver Zedig’s glassfabrik och konfektyr. Vi hade kö varje dag hela sommaren, fortsätter de. Zedig’s är beläget i Filmb …

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Foto: Magnus Östberg En fotomodell som kan spela fiol, prata flytande italienska och som har smak för delikatesser! Det låter som en osannolik kombination, men det är precis vad Charlotte Felli Crona är. Efter femton år som modell i Italien tog hon med …