Mat & dryck

Dags att boka julbord i Eksjö

Det är mindre än två månader till jul och det är hög tid att boka julbord för firman, vännerna och släkten. Vad lockar dig? Mängder av sill, party eller klassisk julmat i fin miljö? I Eksjö finns något för alla smaklökar, humör och tillfällen. Vi gjorde en kartläggning av årets utbud.

Putte kock

Hos Putte kock kan sällskap från 25 personer och uppåt boka jul-
buffé i Puttes matsalar under vecka 49 och 50.
– Vi lägger mycket fokus på det allra väsentligaste av julmaten. Delikatesserna är omsorgsfullt arbetade av de bästa råvarorna. Sillen är inlagd i god tid för att få mycket smak och så vidare, berättar Patrik Johansson.
Datum: v. 49-50 för bokade sällskap

Eksjö stadshotell

På stadens stadshotell kan du njuta av ett vällagat julbord som dignar av läckerheter.
– Vi gör allt från grunden själva med egenrullade köttbullar och egen inlagd sill, berättar Johan Lindfors.
Nytt för i år är att det finns möjlighet till underhållning efter julbordet.
– Då kan du passa på att skaka ner skinkan med fartfylld 80-talsshow med D.O.M. Eller så sitter du kvar i lugn och ro och pratar, säger Johan Lindfors.
Datum: 1, 2, 8, 15 och 16 december

Vablekaregården

På Vaxblekaregården kan större sällskap boka julbord med start under första veckan i december.
– Hos oss får du ett arbetat julbord med fokus på maten. Den anrika miljön, mitt i hjärtat av gamla stan, får du på köpet, säger Marcus Johansson.
Datum: v. 49 för bokade sällskap

Ullinge

På Ullinge dukas det upp till klassiskt julbord från den 23 november.
– Vi erbjuder ett väldigt stort julbord och sillen är ju det som många beundrar hos oss. Självklart har vi alla klassisker som ska finnas på ett riktigt julbord och även nygamla rätter som oxtunga och grisfötter. Sedan är det mycket lax, småvarmt och givetvis ett välfyllt ”gottebord” med godis, säger Stefan Davidsson, restaurangchef på Ullinge.
Datum: 23 november – 22 december

Norrby ängar

I en klassiskt lantlig miljö hittar du Norrby ängar. Här bjuds i år in till adventsmeny från vecka 48.
– Det är inget regelrätt julbord utan en måltid med juliga smaker. Vi erbjuder tre- och tvårätters eller om du bara vill ha en julig adventsmacka, berättar Ann Hörlén.
Menyn serveras i kapellet i Norrby ängar och självklart blir det mycket smaker från gården (alltså nötkött till varmrätt).
Datum: Möjligt att boka från v. 48 fram till jul

Eksjö julshow

Eksjö Julshow är som vanligt en fartfylld partytillställning där du blir underhållen från det att du kommer tills du går hem.
– Det blir storslagen julshow med julbord och härlig partystämning hela kvällen. I år har vi satsat på kända artister som Linda Bengtzing Clabbe och Coverfunkers bland annat, berättar Marcus Johansson från Vaxblekaregården som arrangerar julshowen.
Datum: 7, 8 och 9 december

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Samtycke *
Senaste artiklarna i "Mat & dryck, Nöje & evenemang"

29 september kl. 10-15 Den 29 september förvandlas stora torget i Eksjö till skördemarknad med massor av aktiviteter för både stora och små. Testa på halmhoppning, klappa kossorna, testa traktor eller njut av smarriga hamburgare. Bonnadan har blivit nå …

Pläden och kudden i bilden kommer från Otyg inredning. Kanelbullar och Eksjöknuten från Lennarts konditori. Wienerbröd med glasyr från Eksjö konditori gamla stan. Mysig stickad tröja från Klädhuset i Eksjö. De bruna skorna hittar du hos Borgs skor. Hös …

Sommarens vaktparader i Eksjö Om du befinner dig i Eksjö under sommarmånaderna är chansen stor att du stöter på Eksjö Vaktparad. Paraden består av en taktfast musikkår, tätt följd av ridande husarer. Högtidligt klädda marscherar de fram på stadens två …

Mitt i sommaren presenterar Jönköping Airport en spännande…vinternyhet! Från och med vintern 2019 kommer du att kunna resa till Spaniens största skidområde, Baqueira-Beret i Pyrenéerna, direkt från Jönköping. Anläggningen består av tre sammanbyggda s …

Äta glass i stora lass? Eller uppleva historiens vingslag? Eller kanske shoppa i unika butiker? Eller… ja, du förstår säkert vid det här laget att Eksjö bjuder på upplevelser som passar de allra flesta. Så packa bilen full av folk och kom hit vetja! …

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Officeraren Christian Ericsson reser Sverige och världen runt för att tävla i multisport, eller adventure racing som det heter på engelska. Med flertalet EM- och VM-tävlingar i bagaget är Christian en mycket rutinerad multisportare. Det var i samband m …