Äntligen en lokal affärstidning!

Redaktionen

Marie Barsk, vd, eksjö.nu. Foto: Johan Lindqvist

Att vara företagare är både roligt och coolt, inte minst i Eksjö! Det är med stolthet jag gång på gång konstaterar att Eksjö har en positiv näringslivskultur. En kultur där företagare gärna möts, lär känna och stöttar varandra. Och i mötet föds inte sällan gemensamma affärer.

Just nu sjuder näringslivet av spännande företagsidéer och trycket på mark och lokaler är större än någonsin. Det, i kombination med våra starka stabila bolag, som står sig väl oavsett konjunkturläge, gör Eksjö till en framgångsrik och attraktiv näringslivskommun. Som grädde på moset befinner vi oss på en fantastiskt vacker plats i en småländsk idyll som bubblar av aktiviteter, evenemang och har det mesta man kan önska för en meningsfull fritid.

Kurvorna pekar uppåt, företagen i vår kommun växer och anställer nya medarbetare. För oss på näringslivsenheten innebär framgångarna dock inte att vi lutar oss tillbaka. Tvärtom jobbar vi ständigt med att stimulera fortsatt nyföretagande, stötta nybildade bolag och hjälpa etablerade företag att utvecklas.

Skolan är också en viktig samarbetspartner. Att bidra till att ungdomar blir anställningsbara och att den unga generationen ser möjligheter i företagande är en viktig och angelägen fråga.

På näringslivsenheten och eksjö.nu har vi mycket att vara stolta över och i flera år har vi sökt efter formerna för att skapa ett forum där näringslivet i Eksjö kommun kan synliggöras; en affärstidning som kan fungera som en intern informationskanal och samtidigt vara ett skyltfönster där företag kan visa upp sig.

Tack vare samarbetet med Eksjö & co kan vi i dag presentera en helt ny tidning i tidningen, Näringsliv & co. Min förhoppning är att du som läsare ska bli ännu mer nyfiken på Eksjö som arbetsplats, som besöksmål, som en attraktiv kommun att leva, verka och kanske till och med att driva företag i. Välkommen att kika in i vårt näringsliv!

Maries tre bästa tips just nu

UngDrive

Sju ungdomar kommer i sommar att få vara med i Sveriges enklaste och roligaste sätt att testa på att starta eget! UngDrive riktar sig till dig som går i årskurs 9 och 1-2 på gymnasiet. I UngDrive får du möjligheten att av erfarna unga entreprenörer lära dig allt du behöver för att lyckas i ett eget företag och tjäna pengar på en egen affärsidé under sommarlovet.

Plankan Business Park

Vill du sitta i en kreativ miljö tillsammans med andra företagare? Plankan Business Park, döpt efter fastighetsbeteckningen: Plankan 2 i AVIA-huset, fast lite filosofiskt kan man se det mer som en språngbräda för blivande företagare. Konceptet är en så kallad ”co-working space” där upp till fyra företagare delar lokal.

Utbildningsinsatser

eksjö.nu arrangerar regelbundet olika utbildningar. Under våren 2017 kommer vi att arrangera en grundutbildning i ledarskap som riktar sig till gruppchefer, produktionsledare, teamledare och arbetsledare. Vad är ditt företag i behov av för utbildningsinsatser? Kontakta oss så kanske vi kan hitta ett samarbete!