Att sälja sin bostad

Redaktionen

Fastighetsmäklarnas bästa tips till dig som ska sälja din bostad.

edyta

Edyta Hammar, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling i Eksjö som knep 2:a platsen som bästa säljare i kategorin villor och fritidshus inom Svensk fastighetsförmedling år 2015.
Edytas bästa säljtips:

Anlita en mäklare
Anlita en proffisig, engagerad, kunnig och driftig mäklare som gärna tar de extra stegen för din skull. Vi på Svensk Fastighetsförmedling är måna om att slutresultatet ska bli bra för både köpare och säljare. Vi erbjuder våra kunder ett komplett paket; videofilmning, styling, rådgivning och proffsfotografering.

Styling är A och O
En bild säger mer än tusen ord. Rätt styling ger ett bättre slutresultat och slutpris. Försök att se ditt hem med andras ögon. Hur vill du visa upp ditt hus eller lägenhet? Tänk att ditt hem speglar din personlighet.

roger

Roger Karlsson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån, med många års erfarenhet av försäljning av både villor och lägenheter.

Rogers bästa säljtips:

Gå ut på öppna marknaden
Om du säljer privat riskerar du att inte få ut rätt pris. En av fördelarna med att anlita en mäklare är vår enligt lag dokumenterade och öppna budgivning. Detta är ofta en mycket känslig punkt, där vår delaktighet ger tryggare spekulanter och ett marknadsmässigt slutpris.

 

Var ute i god tid
Vill du visa upp ditt hus från sin bästa sida kan det vara en fördel att fotografera under sommarmånaderna. Även om du inte planerar att sälja förrän om ett par år kan det vara bra att knyta upp en kontakt, värdera och kanske fotografera. Ofta har man mycket funderingar som känns viktiga att reda ut redan tidigt i processen. Det kan vara både praktiska och känslomässiga frågor där vi kan ge råd, tips och konkreta svar.