Blomsterboden & Klädhuset firar 60+40 = 100-årsjubileum

Redaktionen

Att Eksjö är en stad med lång historia kan väl knappast undgått någon. Men visste du att flera av butikerna i stan också har en lång och stolt historia? I år firar två av butikerna 60 respektive 40 år – Blomsterboden och Klädhuset.

Text: Johanna Stenvall

fira-eksjoPelle och Anna Nelzén vet hur det är att leva med blommor. Tillsammans har de drivit Blomsterboden sedan 1989, men butiken har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1950-talet.

–  Mina föräldrar tog över en liten blomsteraffär i gamla stan redan 1956 som blev Blomsterboden. Det året är startskottet som gör att vi firar 60 år i år, berättar Pelle.

Pelle och Anna har idag fem anställda i butiken och tillsammans har de sett trender komma och gå – även i blommornas värld.

–  Idag ska blommorna vara mjuka och vilda. Blommorna sätter stor del av känslan i ett rum. Oavsett om det är snittblommor eller krukväxter. Vi märker verkligen att hemmablomman är tillbaka. Man unnar sig något extra vackert till sitt egna hem, säger Anna Nelzén.

Under september månad är Blomsterbodens ”födelsedag”, men jubileét kommer att pågå under större delen av året med spännande erbjudanden och överraskningar.

interflora-eksjo

Ytterligare en jubilar hittar vi två butiker från Blomsterboden. Där finns nämligen Klädhuset som har drivits av Anders Wahlberg sedan 1976. Till att börja med sålde Klädhuset endast herrkläder men under 1980-talet valde de även att ta in damkläder i sortimentet och så har det varit sedan dess. Under åren som Anders ägt affären har trenderna skiftat.

– Det där med trender var annorlunda förr. Jag minns när plysch blev trendigt, då skulle allt vara i det materialet; byxor, tröjor, jackor – allt! Men så är det inte längre, idag växlar modet mycket snabbare och det enda som hänger i är jeansmodet,  säger Anders Wahlberg.

I år firar butiken alltså 40 år i Anders ägo.

– Det kommer att firas med erbjudanden och kampanjer under hela året och kanske kommer vi ha en dag då vi firar lite extra, säger Anders Wahlberg.

kladhuset-eksjo