Bröderna Leiner blir partners

Magnus Östberg

leiner

Efter 10 år på olika arbetsplatser blir bröderna Fredrik och Markus Leiner nu åter kollegor – och partners i skorbranschen

2006 slutade Fredrik Leiner sin anställning i sportaffären och öppnade Borgs skor i Eksjö. Nu 10 år senare gör lillebror Markus samma resa.
– Vi blir partners, och det känns fantastiskt roligt, säger Markus Leiner. Tankarna på att göra något tillsammans har funnits i några år och nu dök ett bra tillfälle upp, fortsätter Fredrik.

Fredrik har många års erfarenhet av att driva skobutik, men inte heller Markus är någon nybörjare.

– Fötter och skor kan jag, säger Markus. Jag behöver läsa in mig på sortimentet, men jag har sålt sportskor sedan 1998, och det är så klart en väldigt bra erfarenhet, forsätter Markus.

Bröderna har samma filosofi när det gäller hur en butik ska drivas.

– Det handlar i grund och botten om att lösa kundens behov och ha en hög servicegrad. Sen vill vi så klart ha en speciell känsla när man kommer in i butiken – en trivsam miljö helt enkelt, säger Fredrik.

Markus blir delägare i den nya butiken som Borgs skor öppnar på Smedjegatan i Jönköping.

– Vi tar Borgs skor till nästa nivå helt enkelt. Vårt fokus på service och omsorg om våra kunder är en bra grundsten och vi tror att vårt koncept kan funka på fler marknader, säger bröderna Leiner.

– Jag har fått frågan om vi flyttar till Jönköping nu, säger Fredrik, och lovar i samma andetag att så inte är fallet. Butiken i Eksjö kommer att finnas kvar och vi kommer även fortsättninsvis att först och främst vara ett Eksjöföretag, avslutar Fredrik.