Chuck Burger: Nytt inslag på matgatan

Magnus Östberg

Norra storgatan har under de senaste åren fyllts med restauranger och blivit en riktig ”matgata” med allt från sushi och asiatiskt till fine dining, italienskt och pubmat. Det senaste tillskottet heter Chuck Burger och slog upp portarna den 20 december förra året. 

– Jag ville ha ett hörnläge och tyckte det här var perfekt för oss. Vi har renoverat hela lokalen för att få den precis som vi vill ha den, säger Sanne Kumalic som driver restaurangen. 

Sanne kommer från Bankeryd och driver flera olika företag inom vitt skilda branscher. Men när det var dags att öppna Chuck Burger blev han även eksjöbo. 

– Jag flyttade hit samtidigt som vi öppnade restaurangen. Det passar mig jättebra, säger han. 

Som namnet antyder består menyn av hamburgare – tillagade från grunden med hög kvalitet i alla delar. På menyn för tillfället kan du välja mellan ”Klassikern”, ”Rostiga” och ”Mollys” – bland mycket annat. 

Om du tycker att Sanne känns bekant kan det bero på att du sett honom i Eksjö tidigare. 

– Vi har stått på Eksjö stadsfest och sålt hamburgare i en foodtruck. Det är några år sedan nu, men vi gillade stan, berättar han. 

Chuck Burger hittar du på Norra Storgatan 57 och har du inte varit där ännu är det dags att du kostar på dig ett besök. Restaurangen har öppet för både lunch och middag. 

 

Sanne Kumalic driver Chuck Burger på Norra Storgatan 57 sedan i december förra året.