Eksjö bokhandel är Årets butik i Sverige!

Magnus Östberg

Foto: Johan Lindqvist
eksjo-bokhandel

Att Eksjö har en bokhandel av hög klass har vi förstått tidigare. Med fina omnämningar i både press och på sociala medier har butiken byggt upp ett gott anseende. Ytterligare ett kvitto på detta fick butiken den 16 maj när Retail Awards avgjordes på Münchenbryggeriet i Stockholm.

– Det var en fantastisk men nervös kväll. Den kategorin som vi var nominerade i anses som den mest prestigefyllda vilket innebar att vi fick vänta till efter desserten innan vi fick veta hur det gick. Vi satt som på nålar, berättar Malin Alfredsson, ägare till Eksjö bokhandel.

Resultatet lär inte undgått någon vid det här laget. Bokhandeln plockade hem priset och placerade Eksjö på kartan – igen!

– Med det här priset har vi ju klargjort att Sveriges bästa butik ligger i Eksjö. Det är ju kul för hela stan och vi får hoppas att det lockar hit fler som upptäcker Eksjö, säger Malin.

För att får utmärkelsen som Årets butik krävs bland annat att man går med vinst och att man inte tillhör någon kedja. Dessutom ställs krav på att man tillfört värde till verksamheten – utöver att kränga böcker.

– Vi försöker att jobba mycket med att bjuda på vår kompetens och dela med oss av vår passion kring böcker. Vi anordnar författarkvällar, har en kundklubb med nästan 2000 medlemmar, medverkar på bokmässan i Göteborg och är aktiva i sociala medier. Det har ju gett resultat, säger Malin.

– Den här utmärkelsen skapar ju energi för att hitta på ännu mer saker som gör att vi kan utveckla verksamheten, säger Malin.