Eksjö Guld öppnar upp på Norra Storgatan

Redaktionen

En ny butik har sett dagens ljus i Eksjö. I Gamla stan, vid Lilla Torget hittar du sedan en tid tillbaka Eksjö Guld som drivs av Jennifer Riverland och Emelie Nilsson.

– Vi har fått ett jättefint mottagande och många har tittat in och önskat oss lycka till, säger de.

Tanken på egen butik har funnits länge och de har tidigare jobbat tillsammans i just en smyckesbutik.

– Vi har diskuterat detta i flera år, och nu har vi äntligen tagit steget, berättar de.

Sortimentsmässigt har de satsat på prisvärda produkter av hög kvalitet för både dam och herr.

– Vi har bland annat smycken från ”Astrid & Agnes” som är ett dammärke i bra prisklass, och förlovnings- och vigselringar från Schalins, berättar Jennifer. Hos oss kan man även hitta dop- och barnsmycken, fortsätter hon.

Eksjö Guld kommer att ha samma öppettider som övriga butiker på stan, men det finns även möjlighet till tidsbokning utöver de ordinarie öppettiderna.

– Det kanske är en förlovning man vill hålla hemlig. Då kan man boka ett samtal på kvällstid där vi i lugn och ro kan diskutera och titta på olika alternativ över en kopp kaffe, förklarar de.

Förutom ett sortiment av smycken och klockor så utför Eksjö Guld även reparationer.

– Jennifer är utbildad guldsmed så vi kan erbjuda både anpassningar och reparationer. Vi kommer även ha en del egen tillverkning, säger Emelie.

Eksjö Guld är en fristående butik som inte ingår i någon kedja.

– Det ger oss frihet att styra vårt sortiment helt själva och vi kan ta hem de märken och de produkter som efterfrågas av våra kunder – så kom gärna med förslag och önskemål, avslutar Emelie.