Eksjö Stadslopp – 10 km i unik miljö

Redaktionen

stadsloppet

Gå, jogga eller spring. Utmana dina vänner eller bara dig själv. Oavsett om du är ute efter att krossa ditt personliga rekord eller bara vill ha en trevlig motionsrunda i en vacker miljö så är Eksjö stadslopp något för dig – och hela din familj. Sista fredagen i maj är det i vanlig ordning dags för löparfesten på Eksjös gator. Loppet arrangeras av Eksjö Södra IK och årets upplaga är det 32:a i ordningen.

Stadsloppet har en distans för alla. Från 600 meter för de allra yngsta och upp till seniorklasserna som är 10 km. Det finns också en motionsklass för dig som känner att 5 km är en mer lagom distans. Oavsett vilken distans du väljer så får du uppleva den stämningsfulla målgången mitt på Stortorget. Lycka till!

För dig som är sugen på att springa men inte har anmält dig så går det utmärkt att anmäla sig på startdagen, dock senast en timme innan start. Efteranmälan och uthämtning av nummerlappar sker i Olsbergs arena.

Banrekord!
Banrekordet för kvinnor är från 2001 och innehas av Marie Söderström, Hässelby SK med tiden 33 minuter och 52 sekunder. Motsvarande rekord för herrar är 30 minuter och 8 sekunder och noterades 1990 av Håkan Börjesson tävlande för IF Hagen.