Eksjölördag

Magnus Östberg

Fullt ös 25 maj kl. 10.00-15.00

På långlördagen den 25 maj är det fullt med aktiviteter på stan. För barnen bjuds det på allt från hoppborg till ansiktsmålning . Dessutom blir det ankrace samt kommun- och blåljusdag.

Barnens lördag är ett uppskattat inslag i Eksjö – inte minst bland de yngre invånarna.
– Som vanligt blir det massor med aktiviteter för barnen på torget. Hoppborgar, hinderbanor, ponnyridning och ansiktsmålning är några av aktiviteterna som kommer att erbjudas, berättar Pelle Nelzén som är ordförande i Eksjö handel.
Under Eksjölördagen den 25 maj bjuds det också på andra aktiviteter och det finns något för alla smaker. I hotellträdgården har Eksjö kommun informationstält med representanter från samtliga kommunala sektorer.
– I år får vi även sällskap av Frivilliga Automobilkåren som visar upp sin fordonsflotta och sina kök som de använder ute i terrängen, berättar Anette Stendahl som är kommunikationschef på Eksjö kommun.

Vid brandstationen är det också fullt med aktiviteter för både stora och små. Där finns möjlighet att åka skylift och spruta med brandslang.
– I år kommer även blodbussen finnas på plats för att informera om hur det går till att bli blodgivare, säger Anette Stendahl.
På torget kommer Barnens lördag att samsas med de politiska partierna som kör slutspurten av valkampanjen inför EU-valet som äger rum den 26 maj.

Under lördagen arrangerar Lions också det traditionsenliga ankracet i Eksjöån.
– Vi hoppas på fint väder och mycket folk på stan så att det blir en riktig folkfest, avslutar Pelle Nelzén.

Barnens lördag

Kl. 10-15
En dag full av aktiviteter på torget för de minsta med hoppborgar, hinderbanor, ponnyridning och möjlighet att åka häst och vagn. NBV anordnar ansiktsmålning och leksaksbytardag.

Blåljusdagen

Kl. 10-14
Blåljusdagen anordnas på brandstationen. Träffa personal och fordon från räddningstjänst, polis och ambulans, samt passa på att åka brandbil, skylift och spruta med brandslang.

Möt din kommun

Kl. 10-14
Informationstält på parkeringen vid Hotellträdgården (bakom Stadshotellet i Eksjö) där du träffar representanter från kommunens verksamheter samt Eksjöbostäder och Eksjö energi.