Elon Eksjö fixar ditt uppkopplade hem

Magnus Östberg

Smarta tv-apparater, belysning, telefoner och röststyrda högtalare. Våra hem blir allt mer uppkopplade och att köpa en ny tv är ofta förknippat med förkortningar man inte känner till. Men det finns hjälp att få. På Elon Eksjö har man sedan ett år tillbaka ett brett utbud av både produkter och kunskap.
– Vi hjälper kunder dagligen med allt som har med ljud och bild att göra, säger Joakim Hörlén på Elon Eksjö.

Elon Ljud & Bilds sortiment har funnits på Elon Eksjö sedan i oktober förra året. Här ryms mobiltelefoner, tv-apparater, högtalare och mycket mer.

– Vi kan erbjuda hela sortimentet inom Elon Ljud & Bild även om vi inte har allt i butiken hela tiden, säger Joakim Hörlén som jobbar i butiken.

En trend som blivit tydlig under de senaste åren är att allt fler produkter i hemmet kopplas upp mot nätet.

– Det handlar inte bara om tv-apparater, högtalare och telefoner. Det kan också vara belysning eller andra produkter, säger Joakim.

Detta ställer krav på en stabil uppkoppling – vilket de allra flesta har tillgång till idag – men det som ofta glöms bort är routern.

– Routern är hemmets tekniska hjärta och många köper en alldeles för enkel router. Det kan vara värt att lägga några extra kronor på en router som kan leverera det du behöver. En bra router märker du inte. Den ska bara göra sitt jobb, säger Joakim.

I takt med att tekniska prylar blir allt mer avancerade uppstår också fler frågor och funderingar från kunderna, berättar Joakim. Framförallt inom tv och telefoni.

– När det gäller tv finns ju så många olika begrepp idag som kan vara bra att prata om när du ska välja tv. Men det viktigaste är fortfarande att utgå från hur du ska använda den – tittar du mycket på sport kanske du vill lägga lite mer på att få en tv som hänger med på ett bra sätt. Prata med oss så kan vi guida dig, säger Joakim.

Telefoni är också något som leder till många funderingar från kunder. Hur mycket minne behöver jag? Ska jag välja Apple eller inte?

– Även här är det många saker att tänka på som vi kan hjälpa till med, säger Joakim.

Ytterligare en trend som har varit på gång i flera år är röststyrda produkter. I USA har man kommit långt medan det i Sverige finns lite skralare utbud.

– Men jag är ganska säker på att vi inom en snar framtid kommer att ha fler röststyrda enheter hemma – i takt med att tekniken blir bättre, avslutar Joakim.