En annorlunda julhandel i Eksjö

Redaktionen

Utan julmarknad, skyltsöndag och andra julaktiviteter är det upp till oss själva att hitta den där riktiga julstämningen i år. Även om det blir en annorlunda jul för de flesta kommer Eksjös butiker
bjuda på både stämning och bra shopping hela vägen fram till jul.
– Vi brukar säga att julen börjar i Eksjö. Det gäller kanske i år mer än någonsin, säger Pelle Nelzén, ordförande för Eksjö handel.

Pelle Nelzén, ordförande i Eksjö handel tror på en stark julhandel i Eksjö.

Att strosa genom gamla stan i skymningen och se skyltfönstren fresta med skor, kläder, inredning eller blommor är inget som försvinner med pandemin.

– En promenad genom Eksjö kommer garanterat ge en försmak av julen. Den unika miljön, butikerna och caféerna kommer absolut att ge dig den där härliga julkänslan, säger Pelle Nelzén.

Eksjös butiker jobbar alla hårt för att efterleva de restriktioner som gäller nu och framöver.

– Vi uppmanar alla att hålla avstånd i och utanför butikerna och är noga med hygienrutinerna. Det är ju självklarheter men nog så viktigt att påminna om i dessa tider, säger Pelle.

Att handla julklapparna lokalt har ju även andra fördelar, menar Pelle.

– Det är ju smidigt att byta när butiken finns i stan, det är inte lika trångt som i ett större köpcentrum och alla butiker hjälper till att lösa shopping utan att du behöver gå in i butiken. Ta kontakt med din butik så är jag övertygad om att de hittar ett sätt som funkar för dig, säger han.

– Vi har ett bra samarbete mellan näringsliv och kommun för att hålla stadskärnan levande så vi tror på en stark julhandel, avslutar Pelle.

Därför ska du julhandla i Eksjö

Inte lika trångt

I Eksjö är inte trängseln lika påtaglig som till exempel i större köpcentrum i större städer. Här kan du hålla avstånd och ändå hitta klappar till hela familjen.

Håll stadskärnan levande

De flesta butikerna drivs av lokala handlare. Genom att handla julklapparna lokalt hjälper du till att hålla stadskärnan levande med butiker och caféer.

Nära till bra service

Om du behöver byta en produkt eller få hjälp med service finns den nära till hands om du handlat lokalt. Det är ju inte lika enkelt om du handlat på nätet.

Anpassad handling

Ring till butiken eller besök butikens hemsida för att se utbud. Alla hjälper till på olika sätt men viljan finns att hjälpa dig som kund hitta det du söker.