En historisk sommar!

Redaktionen

Med Eksjös vackra gränder och gårdar som kuliss visar vi upp årets sommarmode!

Smink: Lotus hud- och fotvård
Foto & projektledning: Alexandra Bjerhag och Lena Wissinger Sparv.

Båtsmanstorpet

Båtsmanstorpet uppfördes ca 1750 och var tänkt att vara bostad till de tolv båtsmän som fanns till hands i Eksjö för rikets försvar. Men troligtvis har det aldrig bott någon båtsman i torpet…

Filips outfit kommer från Thörnell Anderson och skorna från Borgs skor. Ryggsäcken och hatten kommer från Väsk- och skoshopen. Solglasögonen kommer från Optiker Karvik.

Aschanska gården

Följ med på en guidad tur i ett intakt bevarat borgarhem från förra sekelskiftet – sommartid är det visningar dagligen. När den yngsta av syskonen Aschan, Hedda, dog 1984 – 101 år gammal, fanns inga arvingar. Aschanska gården övertogs då av en stiftelse.

Annika och Jannes kläder kommer från Klädhuset och picknick-väskan & pläden är hämtade från Otyg. Skorna hittar du hos Borgs skor och Jannes glasögon kommer från Optiker Karvik. Karamellerna är hämtade från Mariannelunds karamellkokeri.

Nordströmska gården

Sara njuter av en svalkande glass utanför ”Rosa huset” som har en fantastisk utsmyckad fasad. gå gärna förbi nygatan och kolla in denna karamell, eller någon av alla andra vackra byggnader i eksjö.

Saras härliga klänning kommer från Näckrosen och hennes skor hittar du hos Borgs skor. Solglasögonen är från Optiker Karvik och sjalen i håret kommer från Väsk- och skoshopen. Den smarriga glassen hittar du hos Lennarts Konditori.

Södra Storgatan

Det är inte bara den gamla delen av staden som är värd ett besök. Missa heller inte alla mysiga butiker på Södra Storgatan.

Annas outfit kommer från Carlos och skorna finns hos Borgs skor. Den vackra buketten kommer från Interflora Blomsterboden och väskan från Carlos.

Innergårdar

Gamla stan i Eksjö är ett charmigt myller av gamla krokiga och brokiga innergårdar. En diskret besökare kan kika in ett kort slag och njuta, men tänk på att respektera att de flesta av gårdarna är privata bostäder och inga turistmål.

Jeanettes kläder kommer från Vackra och väskan finns hos Väsk- och skoshopen. Skorna kommer från Borgs skor.