En magisk värld med Joe Labero

Kristoffer Karlsson

Den 7 april kommer en av de riktigt stora inom svensk show-biz till Eksjö. Joe Labero gästar Olsbergs arena med sin show ”A magic world”, och han utlovar en härlig kväll.
– Showen är en geografisk och biografisk resa genom hela min karriär, berättar Joe Labero. Det började med en magilåda i Alvesta för länge sedan och sedan har karriären tagit mig både till Las Vegas, Monte Carlo, Australien och Kina, fortsätter han.

Totalt blir det 60 nedslag runt om i Sverige när Joe Labero drar ut på stor sverigeturné med sin nya show ”A magic world”. Det blir 100 intensiva minuter utan paus med massor av effekter.
– Det är en show för alla mellan 5 och 95 år, säger Joe Labero. Att uppträda hemma i Småland är något som Joe Labero uppskattar.

– Det är alltid trevlig att besöka hemtrakterna, säger Joe, och berättar att han har sin mamma i Växjö. Men att flytta tillbaka till Småland är inget som finns med i planerna. Åtminstone inte just nu.
– En sommarstuga i Småland kanske det kan bli i framtiden, vi får se – men just nu gillar jag storstad, säger Joe och berättar att han sedan fyra år tillbaka är bosatt i Singapore.

Eksjö eller Las Vegas
– när ridån går upp så
är det ingen skillnad

Under turnén blir det flera föreställningar i Stockholm, Göteborg och Malmö, men showen kommer också på besök till flera lite mindre städer.
– Det är alltid tacksamt att komma till mindre städer. Det blir ett stort event och nästan alltid är det utsålt. Man når också en annan typ av publik i småstäder, och det är väldigt trevligt. Jag får möta människor som kanske sällan åker till storstaden och går på liveunderhållning, förklarar Joe Labero.

Det är givetvis stora kontraster att uppträda i Las Vegas eller Monte Carlo jämfört med Eksjö i Småland. Men publiken erbjuds samma upplevelse oavsett var i världen som Joe Labero råkar befinna sig.
– Det är klart att det finns stora skillnader mellan Eksjö och Las Vegas. Men när ridån går upp så spelar det ingen roll. Eksjö, Stockholm eller Las Vegas – under showen så tänker jag inte på skillnaden, förklarar Joe.

I ”A magic world” summerar Joe Labero mer än 30 år som heltidsartist – eller ”resande i underhållning” som han själv uttrycker det. Men trots tusentals framträdanden runt om i världen och ett liv på resande fot så tycker han fortfarande att det är fantastiskt att möta publiken.
– Det är ett hårt arbete med mycket resor och det gäller att hålla sig i toppform, säger han och berättar att han hittills i sin karriär aldrig har ställt in en show. Utmaningen är att ständigt hitta drivkraften att utveckla sig själv och att inte stagnera, fortsätter han.

Det är inte första gången Joe Labero uppträder i Eksjö. 2014 besökte han Olsbergs arena med sin show ”Inferno”.
– Den här gången blir det ett lite annat uttryck. Jag vill inte upprepa mig själv, säger Joe. Ni som var där sist kommer förstå vad jag menar, fortsätter han.

Till sist. Har du någon hälsning du vill skicka med till Eksjöborna?
– Kom man ur huse! Den här typen av underhållning ska upplevas live och inte framför TV:n. Välkomna!