En uppfylld husdröm

Kristoffer Karlsson

Familjen Stridh bor i ett nybyggt Eksjöhus

PLATS: I ETT NYBYGGT EKSJÖHUS PRIOFYRA (PRIO 165) I EKSJÖ
BOR HÄR: LINA, ERIK, ELSA OCH TOVE
SMINK: LOTUS HUD- OCH FOTVÅRD
PLANERING & PROJEKTLEDNING: ALEXANDRA BJERHAG, LENA WISSINGER SPARV & KRISTOFFER KARLSSON
FOTO: ALEXANDRA BJERHAG

Efter några år i Stockholm och en mellanlandning i Jönköping beslutade sig familjen Stridh/Persson för att flytta hem till Eksjö igen.
– Vi kommer härifrån, så det föll sig ganska naturligt att vi valde att bygga i Eksjö, berättar de. Det är en fantastisk plats att bo på och vi har nära till allt. Vi hittade dessutom en väldigt bra tomt här i Prästhagen, som vi gillar väldigt mycket, fortsätter de.
Husmodellen PrioFyra som familjen valde var ganska ny och det fanns bara ett fåtal hus byggda i hela Sverige.
– När vi var på semester i Stockholm passade vi på att titta på ett nybyggt PrioFyra i Enköping, berättar de. Vi gillar husmodellen och tycker att planlösningen passar oss bra, säger Lina.

När man bygger nytt är det otroligt många val man ska göra. Kök, färger, material, möbler och mycket mera. Vi inspireras av den skandinaviska stilens enkelhet med naturtoner och ljust trä!

När familjen Stridh/Persson bestämde sig för att flytta hem till Eksjö var drömmen att bygga ett nytt hus. Valet blev ett PrioFyra från Eksjöhus i området Prästhagen.
– Vi tycker att det har blivit väldigt bra, säger Lina Persson. Linas outfit kommer från Klädhuset. Porslin och bukett kommer från Interflora Blomsterboden. Duken hittar du hos Otyg inredning.

Linas outfit kommer från Carlos. Kuddfodral och pläd hittar du hos Otyg inredning. Kruka och ljusstakar på bordet från Interflora Blomsterboden. Fiolfikus med kruka på golvet kommer från Blomsterlandet Bringners. Krukväxten i fönstret finns hos Blomsterlandet Bringners.
I huset har en del specialanpassningar gjorts.
– Vi har ändrat vissa detaljer, både av praktiska skäl och för att skapa den känslan som vi var ute efter, berättar de.
Lina har delat med sig av hela familjens husprojekt på instagramkontot @priofyra2018. Här har man kunnat följa hela resan från planering och husresning, till inflyttning och inredning.
– Jag hittade själv mycket inspiration på sociala medier, och detta är mitt sätt att ge tillbaka lite. Jag hoppas kunna inspirera och ge idéer till andra som befinner sig i samma situation, berättar Lina.
Våren 2018 var det dags för familjen att flytta in i sitt nybyggda hus och så här lite drygt ett år senare är det fortfarande många projekt igång.
– Vi blev precis färdiga med stenläggningen på infarten, och vi har anlagt rabatter och planterat växter, berättar Erik. Vi har också färdigställt vår uteplats, tillägger Lina.

Eriks kläder kommer från Klädhuset, glasögonen från Optiker Karvik och skor från Borgs skor. Fiolfikus från Blomsterlandet Bringners.

Buketten på bordet kommer från Interflora Blomsterboden. Bordsduken, kuddar och pläd är hämtade från Otyg inredning.

I hallen hänger jackor från Vackra och hattar och väskor från Väsk- och skoshopen. Skorna kommer från Borgs skor. Matta från Otyg.

Kaftan och nattlinne från Näckrosen. Tapeter och urna kommer från Hessels Colorama. Porslin, vas och bukett från Interflora Blomsterboden. Duk från Otyg inredning.

Elsa och Tove pysslar tillsammans på Elsas rum. Ryggsäcken kommer från Väsk- och skoshopen. Hela huset är smakfullt inrett och rummen går i naturnära toner. I mars 2018 stod familjens hus färdigt för inflyttning.

Se fler bilder på instagramkontot @priofyra2018.

När hösten smyger sig på än braskaminen härlig att ha. Både för värmens skull, men också för mysfaktorn. Eriks kläder kommer från Thörnell & Andersson. Braskamin från Optimera. Ljuslyktor på kaminen och porslin hittar du hos Interflora Blomsterboden. Duk på bordet från Otyg inredning.

Linas outfit kläder kommer från Carlos. Eriks outfit hittar du hos Thörnell & Anderson. Trädäck och spaljé är behandlat med Wood oil från Bilkers Flügger.