Evenemang mars-april 2018

Redaktionen

Pettson & Findus, 6 april

Föreställningen Pannkakstårtan berättar om när katten fyller år, vilket han gör tre gånger om året! Som alltid när Findus fyller år ska det bakas pannkakstårta.

Snart upptäcks att mjölet har tagit slut och Pettson bestämmer sig för att cykla till affären för att införskaffa det nödvändiga. Men – då visar det sig att det är punktering på cykeldäcket, och det är då komplikationerna stöter till.

Allt löser sig till slut, och till och med grannen Gustafsson blir inbjuden på pannkakstårtskalaset. 55 minuter underhållning med såväl musik och dans, som ett ofrivilligt besök i brunnen, påhälsning av både granne och förrymd tjur och en verkligt ofrivillig sittning i en hel korg med ägg!

Föreställningen vänder sig till såväl barn som vuxna. Det är absolut en föreställning att roas av tillsammans!

Se Pettson & Findus
Tid: Fredag 6 april kl 18.00
Plats: Fritidsgården Ing2
Biljetter förköps på Eksjö Infocenter (turistbyrån)

Missa inte…

Lasse Stefanz i Eksjö, 20 april

fredag DEN 20 april kommer nordens största dansband, Lasse Stefanz till Olsbergs Arena i Eksjö. Mat och underhållning under hela kvällen. Under buffén underhåller dessutom Örjan ”Hingsten från Fjällbacka” Torstensson.

Vaggvisor för vakna, 22 april

En föreställning om Barbro Hörberg. En personlig 70-talspatinerad föreställning med humor och nerv där vissångerskan Hanna Sundblad sjunger Barbro Hörbergs odödliga visor.

Tid: Söndag 22 april kl. 14.00
Plats: Östanåskolans aula
Entré 130:-. För bokning eller förköp: Anette Oscarsson NBV 0733-25 49 87 eller anette.oscarsson@nbv.se

Sveriges största klädbytardag, 14 april

Sveriges största klädbytardag anordnas av Naturskyddsföreningen över hela Sverige för att visa på hur vi enkelt kan bidra till en bättre miljö.

Vi i den rika delen av världen shoppar alldeles för mycket. Det drabbar miljö och människor hårt i andra länder. Samtidigt så börjar många tröttna på slit-och-släng-trenden. En klädbytardag är en rolig, social och helt gratis aktivitet som ger konkret miljönytta. De plagg som man har tröttnat på eller som inte längre passar blir nya och roliga för någon annan. Livet på kläderna förlängs och vi bidrar till en bättre miljö
I Eksjö genomförs klädbytardagen på stadsbiblioteket kl. 10.00-13.00.