Evenemangsguiden maj-juni

Redaktionen

Oakland släpper nytt album

Eksjöbandet Oakland släpper nytt album den 1 juni i år. Nio nya låtar samlas på skivan med namnet ”Once in a while”.

Oakland bildades inför en välgörenhetskonsert i Mariannelund 2014.
– Då var tanken att det skulle vara en tillfällig grej för den goda sakens skull. Men vi hittade något som kändes unikt rent musikaliskt där i gränslandet mellan pop, country och americana som gjorde att vi bara fortsatte, berättar Jonas Magnusson som har producerat albumet.

På våren 2015 släppte bandet sin första skiva; ”Little things” men det dröjde till januari 2016 då radio plockade upp bandets musik.
– Flera av våra senaste låtar har spelats flitigt i P4 och vi hoppas naturligtvis på samma resultat med den nya plattan. Vi är så klart väldigt stolta och nöjda med resultatet, säger Jonas.

Det genomgående temat för skivan är knappast unikt.
– Kärlek är ju det mest universella språket som berör alla människor. Därför blir det naturligt att skriva låtar om det. Men eftersom vi i bandet nått mer ä n vuxen ålder blir det ibland låtar om kärleken till våra barn eller andra närliggande ämnen. På skivan finns också några rejäla countrydängor, berättar Jonas.

Lanseringen av den nya skivan äger rum på Eksjö stadshotell den 1 juni.
–Tanken är att låtarna ska släppas både på Spotify med mera – och även som fysisk cd-skiva den 1juni så vi hoppas på stor uppslutning på hotellet. Vi har gjort flera kanonspelningar där och årets releaseparty blir inget undantag, säger Jonas.

Nifsarpsdagen, 26 maj

I år hittar du här en veteranfordonsutställning, musikunderhållning, hoppborg, tuff-tuff-tåg, bagageloppis, tipspromenad och café.

Eksjö stadslopp med mini-stadsloppet, 25 maj

Sista fredagen i maj genomförs den stora löparfesten Eksjö Stadslopp. Här finns en passande bana och klass för både motionärer och elitlöpare i alla åldrar. Loppet sträcker sig genom Eksjö stad med Stora Torget som målplats. Mini-stadsloppet
Stadsloppet för alla barn! 600 meter utan tidtagning, gemensamt för pojkar och flickor (födda 2012 och senare). Medalj och glass till alla som genomför loppet.

Sjöloppet Swimrun, 16 juni

Swimrun i den småländska naturen med 25 delsträckor i mycket varierande terräng från gamla stan i Eksjö genom trolska skogsmiljöer med passage i 9 olika sjöar. Anmälan sker på www.sjoloppet.se

Hultfestivalen

med Shirley Clamp, Kings of rock, Martin Almgren, Thomas Di Leva m.fl. 15 juni kl. 17 – 01.

Förköp: Hulthallen, Movänta camping, Eksjö museum och Tickster.