Nöje & evenemang

Evenemangsguiden sommar 2018

Sommarens vaktparader i Eksjö

Om du befinner dig i Eksjö under sommarmånaderna är chansen stor att du stöter på Eksjö Vaktparad. Paraden består av en taktfast musikkår, tätt följd av ridande husarer. Högtidligt klädda marscherar de fram på stadens två huvudgator med stopp för uppträdande framför Eksjö kyrka på Stora Torget.

Säsongen 2018 inleds på midsommarafton, fredag den 22 juni. Därefter kan Vaktparaden ses varje lördag från och med 30 juni till och med den 25 augusti. Paraden startar längst ner på Södra Storgatan framför Järnvägsparken klockan 11.30 och stannar sedan till vid Stora Torget innan den fortsätter ner genom Gamla Stan och avslutas på I12-området.

Trästadsrallyt

Ett veteranfordonsrally endast för europeiska och ickeamerikanska fordon 18 augusti. Sträckan de kör är ca 4,5 mil på vägar runt Eksjö. Nostalgiauktion kl. 14.45 och prisutdelning kl. 15.00. I samband med Trästadsrallyt pågår även bagageloppis i hotellträdgården bakom Stadshotellet kl. 9-15.

Midnattssolsrallyt

Eksjö kommer fyllas av klassiska rallybilar när Kungliga Automobil Klubbens Midnattssolsrally passerar. Sveriges och ett av norra Europas största rally för historiska tävlingsbilar passerar Eksjö igen. Den 30 juni passerar rallyt och har ett lunch- och serviceuppehåll på Stora Torget i Eksjö.

Ränneslättsturen

Ränneslättsturens motto är att ge cyklisten en minnesvärd upplevelse utmed banan och högsta service både före och efter loppet. Ränneslättsturen arrangeras 1 juni på småländska höglandet i Eksjö och har blivit ett av de mest uppskattade MTB-loppen i landet. Med 50% stigar och skogsvägar är Ränneslättsturen ett av de mest stigrika loppen i Långloppscupen. Banans alla stigar är mycket uppskattade, då de ger både fart och ”flow”. Loppet genomförs i tuff terräng, men lättar lite på slutet, vilket känns skönt när krafterna inte är desamma som när man stod på startlinjen.

Fyra sommarkvällar

Med start den 3 juli förvandlas Museigården i Eksjö till en festplats full med musik och glädje. Först ut på scen är det småländska rockbandet Black Diamonds följt av The Spotnicks, Kajsa-Stina Åkerström och avslutas med The Eminent East Coast Dixie Stompers.

Allsångskvällar

Under fem torsdagkvällar i sommar, med start den 28 juni, fylls scenen på Museigården med underhållning när dragspelsklubben Knekten bjuder på allsångslåtar. Spelningarna startar klockan 19.00 och det är fri entré!

Stadsvandring i Gamla stan

26 juni -28 augusti

Följ med på en vandring i en av Sveriges bäst bevarade trästäder. Upplev Gamla stans torg, gårdar och gränder. Startplats på guidningarna är Museigården.

Köttbullefest

Den 18 augusti är det dags för Köttbullefesten i Mariannelund igen! Kl. 13.00-17.30 är det dagsaktiviteter. Öltältet öppnar kl. 19.00.

Hinderbana

Utmana Peter Blaha i familjeloppet på Ränneslätt. Peter ”Pansar” Blaha från Gladiatorerna finns på plats hela dagen den 5 augusti i Eksjö. Loppet är 2 km och innehåller 20 hinder.

Eksjö stadsfest 24-25 aug

Smålands bästa stadsfest med mängder av musik och andra akter på flera scener på torget och i Gamla stan. En upplevelse för hela familjen!

Missa inte:

Ränneslättsloppet, 22-23 sept.

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Samtycke *
Senaste artiklarna i "Nöje & evenemang"

Helgen den 8-9 december bjuder Eksjö in till traditionell julmarknad, mitt i stadens hjärta. Precis som vanligt blir det massor av utställare och fokus ligger på mat och konsthantverk.

Anders Wahlberg (tv), Eva Klahr och Anders Lundberg ser till att behövande familjer i Eksjö får mat och julklappar. I juletid blir det ofta uppenbart att förutsättningarna för julfirande är väldigt olika. En del konsumerar i överflöd medan andra knappt …

Julbordstider. Det bästa sättet att bereda väg för julkänslorna är med ett julbord. I Eksjö finns ett brett utbud oavsett om du vill ha lugn och ro eller fart och party. Eksjö julshow som håller till Olsbergs arena ställer i år upp med Martin Stenmarck …

29 september kl. 10-15 Den 29 september förvandlas stora torget i Eksjö till skördemarknad med massor av aktiviteter för både stora och små. Testa på halmhoppning, klappa kossorna, testa traktor eller njut av smarriga hamburgare. Bonnadan har blivit nå …

Mitt i sommaren presenterar Jönköping Airport en spännande…vinternyhet! Från och med vintern 2019 kommer du att kunna resa till Spaniens största skidområde, Baqueira-Beret i Pyrenéerna, direkt från Jönköping. Anläggningen består av tre sammanbyggda s …

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender

Anders Wahlberg (tv), Eva Klahr och Anders Lundberg ser till att behövande familjer i Eksjö får mat och julklappar. I juletid blir det ofta uppenbart att förutsättningarna för julfirande är väldigt olika. En del konsumerar i överflöd medan andra knappt …