Evenemangsguiden

Redaktionen

Barnens lördag i Eksjö

Den 19 maj förvandlas centrala Eksjö till ett paradis för hela familjen (men kanske främst de yngsta familjemedlemmarna). Då är det dags för Barnens lördag som i år bjuder på mängder med aktiviteter. Utöver hoppborg och ponnyridning för de minsta blir det även loppis och mopedutsällning. Passa på att njuta av våren och försommaren i vår unika trästad. Kanske är det läge att förnya vårgarderoben? Eller varför inte fylla på energiförrådet med en finfika i vårsolen på något av stadens alla trevliga caféer. Butikerna håller öppet till kl. 14. 00.
Varmt välkommen till Eksjö!

Ryttarspelen

Valborgsmässoafton firas på ett speciellt sätt i Eksjö. I Vårspelet utkämpas en strid mellan vår- och vintergreve, som tävlar om vårprinsessan. Det är ett ryttarspel med medeltida tornerspel som förebild. Hittills har vårgreven alltid vunnit, men det är lika spännande varje år.

Släpp korna loss…

Kom och se när korna är som gladast och vildast på Slättna gård. Gården öppnar kl. 10 och korna släpps ut på betet kl. 11. Medan du väntar på att få se de vårystra korna kan du roa dig med att gå tipspromenad. OBS! Föranmälan på www.arla.se senast lördag 28 april kl. 10!

Lagårdsrännet Trail run och MTB, 11 maj

Skullaryds sportklubb inbjuder för tjugonde året till Lagårdsrännet. Gå – lunka – spring eller cykla, välj själv vilken distans du vill springa eller cykla.

Motorcyklar och mopeder

På Lilla torget, i gamla stan i Eksjö, kan du beskåda veteranmotorcyklar och mopeder som tävlar i olika klasser. I samband med utställningen anordnas en bagageloppis i hotellträdgården. Där kan du fynda allt mellan himmel och jord eller sälja det du inte behöver. Lördag 19 maj kl. 10-14.

Stora bokbytardagen

Onsdag den 16 maj är det för tionde året i rad dags för Stora Bokbytardagen. Ta med dig en bok hemifrån och kom hem med en annan. Bokbytarbord finns framme under hela dagen på Eksjö stadsbibliotek. Onsdag 16 maj kl. 8–19.