Femårskalas på Filmbyn

Magnus Östberg

Till sommaren är det fem år sedan Filmbyn öppnade dörrarna till Astrid Lindgrens filmvärld. Det ska firas med ett femårskalas som löper på under hela sommaren. 

– Dessutom blir detinvigning av en ny miljö på kalashelgen den 16-17 juni, berättar Ingela Nilsson Nachtweij som är tillförordnad verksamhetschef för Filmbyn. 

Filmbyn har blivit ett givet utflyktsmål för både inhemska och utländska besökare. Här kan både barn och vuxna förföras av Astrid Lindgrens berättelser och även bli en del av själva historierna. 

– Filmbyn är en magisk värld där man får leka, klä ut sig och leka rövare, säger Ingela Nilsson Nachtweij som är ny på Filmbyn, men har en lång historia med Astrid Lindgren. 

Under flera år har Ingela guidat i Astrid Lindgrens fotspår i Vimmerby och det hon inte kan berätta om Astrids liv och författarskap är knappt värt att veta! Ingela har också skrivit böcker på ämnet och nu tar hon sig an femårsjubileet med full entusiasm.

– Vi kommer att ha femårskalas som pågår hela sommaren – så ingen besökare kommer att missa vårt firande. Dessutom inviger vi en helt ny utställningsmiljö under premiärhelgen den 16-17 juni, berättar Ingela. 

Exakt vad den nya miljön kommer att innehålla är i skrivande stund hemligt, men Ingela lovar att det kommer bli spännande. 

– Den som är nyfiken är välkommen på ett besök, avslutar hon.