Fira in våren i Eksjö

Redaktionen

firainvaren

Eksjö stadslopp, ankrace, vårfest, kommundagar och mycket mer.
Helgen den 27-29 maj händer det massor i Eksjö.

Sista helgen i maj är som klippt och skuren för den som vill hålla sig sysselsatt i Eksjö. Då finns nämligen något att göra från fredag till söndag – för alla åldrar. Börjar vi med fredagen den 27 maj så är det så klart Eksjö stadslopp. Ett klassiskt stadslopp för både motionär och elit. Vill du inte springa själv kan du ta plats på något café eller en restaurang och heja på de som bränner bort kalorierna du får i dig.

Samma kväll inleds också Vårfesten med öl- och grilltält på torget och självklart livemusik som sätter vårkänslorna i gungning. På fredagen är det Oaklake Space Collective med flera som står för underhållningen – och det utlovas också en överraskning.

Blåljus och loppis

Under lördagen bjuder Eksjö på allt från blåljus till ankrace. Dessutom kan du passa på att träffa politiker på torget och ställa frågor om kommunens verksamhet. Är du sugen på att shoppa håller butikerna öppet som vanligt till 15.00. Dessutom anordnas en bakluckeloppis i Hotellträdgården där du kan fynda gammalt, nytt och bytt. På Stora torget arrangeras också Eksjö grillmästerskap där åtta Eksjöföretag gör upp om den prestigefyllda titeln ”Årets grillmästare”. Passa också på att få en glimt av Ulrik Lindelöv som är världsmästare på just grillning! Grillmästerskapen börjar redan kl. 11.00.

Ankrace och stadsvandring

Som traditionen bjuder är det så klart också ankrace i Eksjö den 28 maj. Starten går vid Museigården kl. 14.00 och de 2500 ankorna tar sig ner längs Eksjöån till brandstationen där en lycklig vinnare utses. Blir det din anka som tar hem segern i år?

På kvällen tar underhållningen över igen och på lördagskvällen är det Vårat gäng, Kapten Blues och Hunky Dory som tar plats på scenen på torget.

När söndagen kommer är det dags för stadsvandring. Det är Lennart Grandelius och Pia Löfgren som håller i vandringen och startpunkten är Eksjö museum kl. 14.00.  Nu är det bara att hålla tummarna för att vädrets makter är med oss hela helgen!