Glödhet arbetsmarknad i Eksjö

Redaktionen

Arbetsmarknad

Just nu är det stor efterfrågan på arbetskraft i Eksjö kommun och goda tider för dig som söker eller är sugen på att byta jobb.

– Det råder högtryck i nästan alla branscher säger Magnus Olofsgård, konsultchef på Wikan rekrytering i Eksjö. Träbranschen skriker efter snickarkunnigt folk, men även målare, elektriker och andra relaterade yrken är det stor efterfrågan inom, fortsätter han.
Även inom vårdrelaterade yrken är det stor efterfrågan på personal.
– Om du är sjuksköterska, behandlingsassistent eller undersköterska så sitter du onekligen i en bra sits, säger han.
Även Eksjö kommun ser att behovet av personal kommer att vara väldigt stort den kommande tiden.
– Senare i höst kommer vi att anordna en jobbmässa som vi kallar 1000 jobb på 1000 dagar, säger Marcus Axelsson, sektorschef på Eksjö kommun. Vi tror nämligen att vi kommer behöva anställa 1000 personer för att täcka upp för pensionsavgångar och en växande verksamhet, fortsätter han.
För dig som precis har tagit studenten så har Magnus Olofsgård ett tydligt tips:
– Sök efter intresse! Vad gillar du och vad engagerar dig? Skaffa dig en utbildning som ligger i linje med ditt intresse så har du goda möjligheter att få ett jobb som du gillar, säger han.
Näringslivet i Eksjö är väldigt internationellt och många företag ingår i stora koncerner som verkar över hela världen.
– Här finns stora möjligheter för den som vill göra karriär. Ett jobb i Eksjö kan vara en språngbräda vidare ut i världen, avslutar Olofsgård.