»Hairspray är ständigt aktuell«

Magnus Östberg

En musikal som handlar om diskriminerade som kämpar för att få sina drömmar förverkligade! En musikal om segregation och revansch. Det låter aktuellt men musikalen Hairspray skrevs redan 1988 och utspelar sig i 1960-talets USA.
– Men trots det allvarliga ämnet kommer du känna dig glad under hela showen och du kommer att gå hem med ett leende på läpparna, lovar regissör Crille Atting.

Crille Atting är musikalartisten som efter några år i London och de stora scenerna landade i hemstaden Eksjö och drog igång High School Musical. Musikalen blev minst sagt en succé och nu är Crille och den 67 personer stora ensemblen tillbaka med en ny satsning: Hairspray.

– Jag letar hela tiden efter musikaler som jag tror kan vara roliga för ensembeln att göra men som också passar publiken. Hairspray passar en stor ensemble och den är ständigt aktuell, säger Crille.

Hairspray utspelar sig på 1960-talet i Baltimore och kretsar kring tv-showen ”The Corny Collins Show”. Kroppsideal och hudfärg är två frågor som också genomsyrar musikalen. Men trots att det är allvarliga frågor som är grundtemat i musikalen kommer du inte att gå hem och känna dig deprimerad.

– Det är ren glädje rakt igenom. Du kommer att ha roligt under hela föreställningen och du kommer att gå hem med ett leende på läpparna, lovar Crille.

Förutom flertalet lokala förmågor kommer några av skådespelarna från mer professionella miljöer. Bland annat spelas en av huvudrollerna av Fredric Bengtsson, som bland annat var med i musikalen Cats på Nöjesteatern som vann Guldmasken för Sveriges Bästa musikal 2007.

– Men vi har fyra ledord i projektet. Det är gemenskap, respekt, glädje och utveckling. Så det finns inte plats för några divor. Och det har vi inte heller. Alla respekterar varandra – från huvudroll till produktion, säger Crille.

Den 10 november är det premiär och regissören själv tror på succé.

– Med den glädje som ensemblen och teamet runt omkring, vet jag att det kommer bli bra, säger Crille.

Crille Atting

24 år gammal musikalartist som är utbildad i Umeå och London. Flyttade hem till Eksjö för 1,5 år sedan. Är aktuell som regissör för musikalen Hairspray och årets upplaga av Eksjörevyn (tillsammans med Josse Hallberg.)

Hairspray

Musikalen Hairspray sätts upp av föreningen Teatertolvan och spelas på Fritidsgården i Eksjö. Totalt ges tolv föreställningar med start den 10 november.

Biljetter

Biljetter till Hairspray köps hos Nortic (länk), eller på Eksjö turistbyrå, Norra Storgatan 29.