Hallå där Johan Lindfors…

Magnus Östberg

Storbandet Småländska paviljongen och vokalensemblen Clav kommer till Eksjö stads­hotell den 27 januari och bjuder på en hyllningskonsert med Duke Ellingtons musik.

…som anordnar en hyllningskväll till Duke Ellington på Eksjö stadshotell den 27 januari.

Hur kommer det sig att det blir en hyllningskonsert på Eksjö ­stadshotell i januari?
– Duke Ellingtons musik har varit enormt betydelsefull för hela världen och den håller i allra högsta grad fortfarande. Småländska paviljongen tillsammans med tjejtrion Clav kommer att bjuda på en fantastisk musikalisk upplevelse. De drog fulla hus på sin USA-turné för ett antal år sedan, så därför tyckte vi att det var ett bra tillfälle att sprida lite musikaliskt ljus i vintermörkret, säger Johan Lindfors som driver Eksjö stadshotell.

Hur ser upplägget för kvällen ut?
– Konserten äger rum på våning två under kristallkronorna och du kan välja om du vill gå på konserten eller kombinera konsertbiljett med en tvårätters supé i hotellets matsal efteråt, säger Johan.

Vad har du själv för relation till the ”Duke”?
– Det är något speciellt med hans musik som ger en positiv känsla. Duke Ellington har levererat världsklassiker som ”Take the A-train” men han hade också ett gott öga till Sverige. Han gjorde bland annat en skiva tillsammans med Alice Babs 1966 som heter Serenade to Sweden.

Vad kan du säga om bandet för kvällen?
– Småländska paviljongen bildades i Tranås redan 1985 med bland annat Lasse Dahlstrand i spetsen. De har gjort flera USA-turnéer och har bland annat spelat i Vita huset! Tillsammans med vokalensemblen Clav som också är från Tranås blir det en extra dimension i musiken och de har tillsammans en fantastisk repertoar, säger Johan Lindfors.