Påskhandla i Eksjö

Magnus Östberg

”Handla lokalt, handla tryggt”

Påsken är en klassisk högtid för både handel och privatpersoner men även i år ser den ut att bli minst sagt annorlunda. Pandemin håller ett stadigt grepp om samhället och handeln gör sitt för att bidra till minskad smittspridning.

– Alla handlare har infört max antal kunder som får vistas i butiken samtidigt och flera har smarta kösystem för att det ska vara lätt för kunderna att veta om det är klart att gå in, berättar Pelle Nelzén som är ordförande i Eksjö handel.

Rekommendationerna om att undvika folkmassor och köpcentrum är dock något som talar för att handla lokalt.

– Att handla lokalt är att handla tryggt. Du minskar risken att träffa människor från andra städer om du inte reser och i våra butiker finns alla möjligheter att känna sig trygg och hålla avstånd, säger Pelle.

I takt med att allt fler vaccineras hoppas dock Eksjö handel på en sommar där vi kan återgå till någon slags normal tillvaro.

– Vi har stora förhoppningar på att sommaren blir bättre för både handel, restauranger och caféer. Tills dess hoppas vi att våra kunder stöttar oss i arbetet med att minska smittspridning samtidigt som de fortsätter handla i våra fina butiker, avslutar Pelle.