Helheten i fokus hos First Class

Kristoffer Karlsson

Padelsporten har fått ett enormt genomslag i hela landet och Eksjö är inget undantag. Vi besökte First Class Padel Arena och fick en rundvisning i den nybyggda anläggningen av Robert Kjellberg som är verksamhetsansvarig.

I arenan finns fyra dubbelbanor och en singelbana är under byggnation. Takhöjden är 9,5 meter, vilket gör arenan godkänd för sanktionerat tävlingsspel. Här finns också en padelshop och stora gemensamhetsytor.

– Vi har satsat mycket på att skapa en plats där man inte bara kan spela padel, utan även trivas och umgås. Vi vill skapa en mötesplats där man kan spela padel, njuta av gott sällskap och kanske ta en bastu och en fika efteråt, säger Robert.

Förutom den nybyggda arenan i Eksjö har First Class Padel en utomhusbana vid Eksjö camping.

– Vi har även banor i Vetlanda och Tranås och
vi bygger en helt ny arena i Nässjö med 10 banor,
berättar Robert.

Stort intresse

Sedan arenan slog upp portarna under sportlovsveckan så har det varit högt tryck på bokningarna.

– Vi har fullbokat från 16-22 på vardagar och 8-22 på helgerna, så det finns ett jättestort intresse, berättar Robert. Vi har öppet dygnet runt, så även de som jobbar skift har möjlighet att spela när det passar dem, fortsätter han.

Något som ytterligare bekräftar det stora intresset är anmälningarna till det planerade seriespelet.

– Vi har redan åtta divisioner för herrar, samt dam- och mixed-serier. Nu väntar vi bara på att smittläget ska lugna ner sig lite innan vi drar igång, berättar Robert.

Mer än bara padel

I arenan har man lagt stor vikt vid att skapa en trivsam miljö där man både kan fika, handla i shopen och umgås.

– Vi tror mycket på det här konceptet. Efterhand som pandemin släpper sitt grepp om samhället så tror vi att detta kan bli en samlingsplats där man både kan spela padel, umgås med sina vänner och kanske till och med äta en bit mat, säger Robert. Man ska trivas här helt enkelt, fortsätter han.

På anläggningen i Eksjö finns även konferensrum där företag kan hyra in sig.

– Det är ett utmärkt sätt att kunna kombinera padelspel med möten. Man kan bjuda in kunder eller teambuilda med personalen, säger Robert.

I arenan kan du även köpa all utrustning du behöver för att spela padel.

– I shopen har vi både rack, bollar och kläder. Det unika med just vår shop är att vi erbjuder expertkunskap och du får provspela olika rack innan du bestämmer dig, berättar Robert.

Under de tider på dygnet då arenan är obemannad så finns smidiga automater där du kan hyra rack, köpa bollar, o.s.v.

Efter påsk kommer First Class Padel att köra igång träningsgrupper där man har möjlighet att utveckla sitt spel både som nybörjare och som mer erfaren padelspelare.

– Vi kommer köra nybörjarkurser för dam och herr, samt en utvecklingskurs som passar den som har spelat lite mer. Vi kommer även ha juniorträning för barn och ungdomar i åldrarna 7-18 år, berättar Robert. Vi har sex utbildade tränare som alla har gått kurs hos landslagstränaren och fd förbundskaptenen Andreas Johansson. Det innebär att vi kan erbjuda riktigt bra träningsmöjligheter för den som vill utveckla sitt spel både när det gäller grunderna i padel samt matchspel och taktik, fortsätter han.

Robert blev padelfrälst

Robert Kjellberg har en bakgrund som framgångsrik tennisspelare både i Sverige och USA. Idag är det dock padel som gäller och tillsammans med sin bror Rickard spelar han på den svenska Padeltouren (Swedish Padel Tour).

– Jag kom i kontakt med padelsporten när jag kom tillbaka till Sverige i samband med att pandemin bröt ut. Min bror tyckte att jag skulle testa och jag fastnade direkt, berättar Robert. När jag fick frågan i julas att börja jobba heltid med padel här på First Class, så tvekade jag aldrig, fortsätter han.

Robert har sett många padelarenor när har rest runt i landet och spelat på den svenska padeltouren.

– Det finns inte många anläggningar i Sverige som kan mäta sig med den vi har här i Eksjö, säger Robert. Det unika med vår anläggning är att vi har satsat så mycket på helhetsupplevelsen. Här kan du så klart spela padel på riktigt högkvalitativa banor, men vi har också shopen, gemensamhetsytorna och miljön som är en del av upplevelsen, avslutar Robert.