Hett med elcykel i Eksjö

Redaktionen

I takt med att elcyklarna har blivit bättre och bättre så upptäcker allt fler fördelarna med att ha en cykel som ger lite extra skjuts i uppförsbackarna.

– En elcykel passar perfekt för arbetspendling. Ett smidigt och miljövänligt alternativ som dessutom ger dig bra motion, säger Conny Andersson på Cykelsmedjan.

En av de hetaste trenderna inom cykelvärlden är elcyklar.

– Marknaden har utvecklats väldigt mycket de senaste åren och det kommer nya modeller hela tiden, berättar Conny. Dagens elcyklar är väldigt bra och tillförlitliga, fortsätter han.

Conny upplever att det har funnits lite fördomar kring elcyklar.

– Vi har kunder som absolut inte ha velat ha en elcykel, ”för det är ju bara för pensionärer”. Men när man får prova så upptäcker man att det nästan är som att cykla på en vanlig cykel – man får bara lite extra hjälp i uppförsbackarna, förklarar han.

Räckvidden på dagens elcyklar är väldigt lång, vilket gör att de funkar väldigt bra om man till exempel vill pendla någon mil till jobbet.

– Våra elcyklar med mittmotor har en räckvidd på 7-10 mil per laddning. Med de lite billigare cyklarna med frontmotor kommer du ca 4-7 mil, förklarar Conny.

Cykelsmedjan har sålt elcyklar sedan 2003, men det är först de sista åren som det verkligen har exploderat.

–Vi märker ett kraftigt ökat intresse och vi säljer elcyklar till alla olika åldergrupper. Det är ett fantastiskt smidigt sätt att ta sig fram på och det har många upptäckt, säger Conny.

Eksjö är en riktig cykelstad och många har upptäckt fördelarna med att ta sig fram på två hjul.

– Mountainbike är väldigt stort här i Eksjö. Det beror dels på att vi har en väldigt aktiv cykelklubb, men också på de fina omgivningarna som skapar perfekta förutsättningar för cykling. Här finns både fina spår för motionärer och riktigt utmanande banor för elitcyklister, säger Conny.

Bygellås för ökad säkerhet

Ett riktigt bra lås är en billig försäkring och gör att du slipper mycket problem. Använd ett rejält bygellås i kombination med ett godkänt ramlås så gör du det svårt för tjuven!

Lås fast din cykel med ett kättinglås

Ett kättinglås är bra när du ska låsa fast din cykel, exempelvis runt en lyktstolpe eller något annat fast föremål. Med ett bra lås minskar du risken att din cykel blir stulen.

Ren kedja med kedjevax

Istället för olja kan du använda kedjevax. Det håller länge och hjälper till att hålla kedjan ren – och du slipper oljiga kedjor som riskerar att smutsa ner dina kläder.