Dags för årets Konstronda

Magnus Östberg

Den 18 maj är det invigning av Höglandets Konstronda då ett 60-tal konstnärer med bas på Höglandet visar upp sin konst. I år är det Tranås som står som värd för det inledande vernissaget i samband med att staden firar hundra år.

– På vernissaget finns ett verk från varje konstnär som deltar på Konstrondan. Sedan pågår utställningen i Tranås fram till den 7 juni, berättar Garbis Sarafian som är ny ordförande i föreningen Höglandets Konstronda.

Under Kristi himmelsfärds-helgen 30 maj till 2 juni är det sedan dags för själva konstrondan då samtliga medverkande konstnärer öppnar sina ateljéer för besök. Bland konstnärerna finns en stor variation i form av uttryck och metod. Något som Garbis vill jobba vidare med i sin roll som ordförande.

– Jag själv sysslar ju med fotokonst, så jag vill gärna se fler konstnärer inom föreningen som jobbar med andra konstformer och uttryck. Det är bra för föreningen att ha en bredd som speglar samtiden, säger Garbis.

Även den geografiska tyngdpunkten är något som Garbis vill utöka.

– Idag är Nässjö och Eksjö de orter där vi har flest medlemmar. Jag skulle gärna se att fler från andra delar av Höglandet blev medlemmar. Men vi har också fått in ganska många nya medlemmar under året så det finns mycket spännande att se under årets ronda, avslutar Garbis.