Internationell prägel på Eksjö Tattoo

Magnus Östberg

Det blir många internationella inslag i Eksjö Tattoo som går av stapeln den 28-30 juli. Fem internationella orkestrar från lika många länder kommer att göra årets tattoo till en minnesvärd upplevelse. 

– Att ha orkestrar från England, Nederländerna, Tyskland, Tjeckien och Lettland på besök är väldigt roligt. Med sina unika kvaliteter kommer de bjuda på en ordentlig show i sommar, säger Stefan Elm som är marknadsansvarig på Eksjö Tattoo.

The Southern Highlanders Pipes & Drums från England kommer till Eksjö Tattoo.

Bland de internationella framträdandena på Eksjö Tattoo hittar vi bland annat The Southern Highlanders Pipes & Drums från England. Med sina klassiska säckpipor och tidstypiska kiltuniform kommer de bjuda på välbekanta stycken som kommer att få hela torget att lyfta.

– Men vi har också Olomuc Military Band från Tjeckien som är en mässingsorkester där alla medlemmar måste ha examen från Military Music Academy. Men även alla andra utländska band har enbart professionella musiker. Det borgar för hög kvalitet genom hela konsertupplevelsen, säger Stefan. 

Eksjö Tattoo arrangeras för åttonde gången sedan 2006 och efter ett uppehåll sedan 2016 hoppas vi på fint väder och många musikaliska minnen. 

– Det känns riktigt roligt att tattoot är tillbaka i Eksjö. Det känns som om det finns en efterfrågan och en längtan till pampig musik och mäktiga framträdanden, säger Stefan.