Sett på stan

Magnus Östberg

hosjonas

Hallå där, Jonas Persson, krögare som driver restaurangen ”Hos Jonas” i Vejbystrand. Du har gått in som stolt sponsor till Eksjö fotboll men har företag på västkusten, hur kommer det sig?

– Jag har varit mycket i Eksjö under årens lopp och har en hel del riktigt goda vänner här. Fotbollen är ju stor här och jag har följt klubbens ungdomsverksamhet och sett den utvecklas. Jag kommer själv från en liten ort och vet hur viktigt det är att företag hjälper idrottsföreningar så att de kan få möjligheter att utvecklas. Jag är övertygad om att vi får tillbaka det i det långa loppet. Därför kändes det naturligt att bidra med det jag kan.

Du har ju bland annat hela bilen täckt med bilder på Eksjö fotbolls damlag. Varför då?
– Jag brinner lite extra för damfotbollen faktiskt. Dels för att jag har haft många av spelarna som både besökare och sommarjobbare på min restaurang.

Har du fått mycket reaktioner?
– Ja, bilen drar ju blickarna till sig och det är mycket folk både i Eksjö och hemma i Vejbystrand som kommer fram och frågar och är nyfikna. Det är ju alltid kul.

Eftersom du är krögare, brukar du tipsa laget om vad de ska äta under säsongen?
– Det händer väl att jag ger tips och råd till spelarna, men det mesta är ju rätt allmänt hållet som att de ska tänka på att grunda med en stabil frukost innan match. Ladda med pasta ett par dagar innan – och tänk på att det också ska vara gott och se bra ut på tallriken.