Jönköping – Andorra: En drömresa för skidåkare

Kristoffer Karlsson

Foto: Quality Travel

Jönköping Airport är vår närmaste flygplats och också en port vidare ut i världen. Lagom till sportlovet 2018 kan du resa direkt till Andorra i Pyrenéerna – ett skidparadis 2500 meter över havet.

Gillar du att åka skidor så kommer du att älska Andorra. Molnen som bildas över Medelhavet drar in över Pyrenéerna och faller ner som mjuk pudersnö under nätterna. När solen stiger upp på morgonen så skingras molnen och du kan njuta av fantastisk skidåkning i backar av alla svårighetsgrader. Ofta är liftköerna korta och solen skiner ca 300 dagar om året.

Andorra erbjuder, förutom fantastisk skidåkning, även god mat. Köket är en blandning av det franska och det spanska, med inslag av genuina lokala bergsrätter. Prisnivån är mycket attraktiv med svenska mått mätt – en trerätters middag kostar ca 150 kr.

Det finns även gott om aktiviteter för dig som inte bara vill åka skidor. Du kan prova på att åka hundspann, ge dig ut på skotersafari eller varför inte testa isgocart? Du kan enkelt ta dig med buss till huvudstaden Andorra la Vella där du bland annat hittar Europas största termalbadsanläggning.

Flyget från Jönköping landar i LLeida och efter ett par timmar i buss är du framme i någon av de sju byar som ligger i anslutning till liftsystemet. Resorna till Andorra arrangeras vecka 6, 7 och 11.

Flygplatsen i Jönköping öppnar upp spännande möjligheter för oss som bor på Småländska höglandet. Utbudet av resor och charterdestinationer ökar hela tiden och med dagliga avgångar till Stockholm och Frankfurt blir Jönköping Airport ett spännande alternativ både för affärs-, nöjes- och semesterresor.