Jubileum för Blomsterboden

Magnus Östberg

Blomsterboden fyller 65 år som butik under hösten. Det kommer att firas med jippon i butiken, bra erbjudanden och andra överraskningar.
– Under slutet av vecka 39 kommer vi även ha Friday Flowers med lite AW-känsla, berättar Anna Nelzén.

Även om teknik och metoder utvecklats sedan Blomsterboden startade är mycket av yrket fortfarande detsamma. Buketter och kransar ska bindas, dekorband ska textas och dekorationer skapas.

– Den stora skillnaden mellan då och nu är väl framförallt utbudet. Det var ju mycket mindre då, berättar Anna Nelzén som driver Blomsterboden tillsammans med sin man Pelle.

Butiken startades av Pelles föräldrar som köpte en liten blomsteraffär 1956 som då låg på Norra Storgatan, där butik Paletti ligger idag.

– Idag jobbar vi ju mycket mer med presenter och inredning än vad de gjorde då. Det har ju blivit en riktigt lyckad kombination eftersom blommor är en naturlig del i inredningen, säger Pelle.

Pelle och Anna Nelzén tog över butiken 1989 och efter 32 år som blomsterhandlare tycker de fortfarande att det är lika roligt.

– Det är fortfarande roligt att jobba med blommor. Vi lär ju känna våra kunder genom olika faser i livet – från dop till konfirmation, student och så vidare, berättar Anna.

Själva jubileet kommer att märkas i butiken under hösten, framförallt under vecka 39. Då blir det bland annat after work-känsla i butiken med evenemanget Friday Flowers.

– Då får våra kunder möjlighet att prova på hantverket samtidigt som de får en avkopplande stund efter jobbet, säger Pelle.