Julen – en tid att umgås

Kristoffer Karlsson

De flesta av oss får några dagars extra ledighet när julen kommer. Det blir ett skönt avbrott i vardagen och ett tillfälle att andas ut lite. Men tiden går fort och vi vet knappt ordet av innan vi står där på fabriksgolvet igen och förtjänar vårt levebröd. Utnyttja ledigheten till att umgås med dina vänner och din familj! Det är något vi här i Sverige behöver öva mera på.

Sällskapsspela

wowTrots att TV- och dataspel tar allt mer plats i vardagen har ända traditionella sällskapsspel sin givna plats. Här tipsar vi om två roliga spel som kan ge dig och dina vänner många roliga stunder tillsammans.

– Wow är ett ordförklar-ingsspel för 4-6 spelare. Alla ordkort har också en bild som barn 5-10 år beskriver istället för orden. Spelet fungerar alltså både som rent vuxenspel och familjespel och var en stor succé 2014 berättar Jan Sahlgaard, på Sahlgaards.

fringo– Fringo är helt nytt frågespel som har en omvänd spelidé jämfört med traditionella frågespel. En i laget plockar ett svarskort och ska ställa smarta frågor till lagkamraterna hittat rätt svar, förklarar Jan Sahlgaard.

Testa julklappsspelet!

Julklappsspelet är ett spännande sätt att fördela julklapparna. Allt som behövs är en tärning och inslagna julklappar – sen kan spelet börja!

Alla deltagarna köper lika många julklappar och lägger i en hög på ett bord. Därefter turas man om och slår en tärning.  Om man får en etta eller en sexa så får man välja ett paket på bordet.

När det är tomt på bordet så sätter man en timer (en äggklocka funkar utmärkt) på till exempel 15 minuter. Sedan fortsätter man som innan, men med skillnaden att nu får du ta ett paket från någon annan när du får en etta eller en sexa. Du får inte ta från någon som bara har ett paket.

När äggklockan ringer så får alla öppna de paket som de har framför sig.

Rimma till klapparna

julenAtt skriva rim till julklapparna är fantastiskt roligt och dessutom ett bra chans att umgås. Koka lite glögg, googla fram ett bra rimlexikon och unna er en uppesittarkväll med trevligt sällskap.  Vi utlovar en trevlig kväll med massor av skratt!

Tips!

Sänk ambitionsnivån! Du behöver inte ta på dig ångesthatten och lägga flera dygn på att föda fram de perfekta rimmen. Hellre ett nödrim än inget rim alls!