Karamellkokeriet blir granne med Lennarts

Redaktionen

Veckan före midsommar öppnar Mariannelunds Karamellkokeri upp sin nya butik på gågatan i Eksjö. Butikslokalen, som har adressen Norra storgatan 16B, tar de över efter blomsteraffären Blomsterliv.

Sedan 2018 har kokeriet haft sin sommarbutik nere vid Krusagården, men inför årets säsong är det alltså dags att flytta söderut.

– Det känns trevligt att få komma närmare centrum och öppna upp mitt bland alla mysiga caféer och restauranger på gågatan, berättar Christian som driver Mariannelunds Karamellkokeri tillsammans med sin mamma Cecilia Johnsson (kokeriet har varit i familjens ägo ända sedan 1929).

Han tycker att lokalen, som visserligen är något mindre än den förra nere vid Krusagården, är mysigare och har bättre förutsättningar att anpassas för att skapa den rätta känslan av en traditionell konfektyraffär. I butiken kommer man hitta det klassiska sortimentet som Mariannelunds Karamellkokeri är kända för – polkagrisar, kokosbollar, fudge, kola och choklad – allt tillverkat från grunden på traditionsenligt vis på kokeriet i Mariannelund.

– Vi kommer även att sälja vår egentillverkade senap som har blivit en storsäljande favorit på senare år, säger Christian.

Utanför butiken planerar man även att ha ett fåtal sittplatser där kunder kan ta en paus på sin promenad genom trästaden för att avnjuta något sött i solen.

I dagarna sätter arbetet igång med renovering av lokalen och om allt går enligt planerna hoppas man kunna öppna allra senast under vecka 24.