Klimatlördag, ÖPPET I BUTIKERNA 10-15

Magnus Östberg

Eksjö handel slår ett slag för klimatet på långlördagen den 30 mars i samband med Earth Hour.

Isamband med Earth hour den 30 mars kommer det att bjudas på mängder av aktiviteter med klimatkoppling i Eksjö. Bland annat kommer Eksjö handel att anordna aktiviteter på torget där Eksjö bilaffär och MC butiken visar upp det senaste inom elfordon och Eksjö elteam presenterar solceller med mera.

– Klimatet är ju den enskilt viktigaste frågan idag och där vill vi i handeln vara med och bidra till ett hållbart handlande, berättar Pelle Nelzén som är ordförande i Eksjö handel.
Butikerna kommer att plocka fram sina miljösmartaste produkter men det finns även andra miljöaspekter med handeln i Eksjö, menar Pelle.

– Det mest uppenbara är ju att om du handlar lokalt så minskar vi transporterna radikalt jämfört med till exempel näthandel. Men det finns också ett genuint miljötänk hos många av våra butiker så det är väl värt ett besök för att se utbudet, säger Pelle.

Stella och Hugos kläder kommer från Erikshjälpen i Eksjö.


Stella och Hugos kläder kommer från Erikshjälpen i Eksjö. Vattenkannan och ekologisk ingefärsdryck hittar du på Bringners Blomsterlandet. Fuktmask från Lotus. Ryggsäcken finns hos Väsk- och skoshopen. Diskduken finns på Otyg Inredning. Klimatsmart växt från Blomsterboden. Cykel från Cykelsmedjan.