Kom i form

Redaktionen

Kom igång med träningen! Här delar några av Eksjös träningsprofiler med sig av sina bästa träningstips inför hösten!

EGS

Vårt bästa träningstips bygger på att man hittar en träning som är rolig och känns utmanande. En framgångsfaktor för att lyckas hålla i, är att träningen är individuell men ändå erbjuder gemenskap. En annan framgångsfaktor är att flera i familjen tränar – det ökar förutsättningen att träningen blir en livsstil. EGS erbjuder allt detta
– utmanande träning för alla i familjen. Gymnastikens komponenter styrka, spänst, kondition och koordination är grundbulten för alla EGS verksamheter. Från Bamsegympa till dans, truppgymnastik och parkour för de yngre, till tuffa och roliga gruppträningspass för vuxna och tonåringar. När barn och föräldrar kan träna i samma förening är sammanhållning bara en av fördelarna. För dig som inte har barn i EGS barn- och ungdomsverksamheter, hoppas vi att våra gruppträningspass inspirerar dig att utmana dig själv med EGS – och gemenskapen får du på köpet.
egs

Nikaro

För att träningen ska bli långsiktig är det viktigt att hitta den träningsform du tycker är rolig. För att inte träningen ska bli ett måste utan en självklar del i din vardag är det viktigt med varierad träning. Nytt för i höst är att Nikaro, Ta´s massageverkstad, Sol i sinne och Havskog massage nu finns under ett och samma tak. Så nu kan du passa på att utnyttja både gym och gruppträning i stora, rymliga lokaler samt få tillgång till professionell massage.

nikaro

Friskis och Svettis

Bästa träningstipset för att komma igång efter sommaren är att gå på våra gruppträningar. Hos oss finns det något för alla eftersom vi erbjuder 21 olika pass, med allt från familjegympa och dans till cirkelfys. Med gruppass blir det både roligare och lättare att komma igång då man kan peppa varandra plus att det alltid finns en ledare som ger instruktioner. Du behöver inga förkunskaper utan kan börja när du vill och gå hur ofta du vill.

Dessutom har alla våra ledare en gedigen utbildning som gör att du får ut det bästa under ditt träningspass. Jag, Rebecka, är spinningledare på Friskis och Svettis och är du ute efter högintensiv träning välkomnar jag dig till mina pass. För den som istället är ute efter lågintensiv träning kan man i höst komma och träna Flex Soft hos oss. Det är en lugnare och lättare träningsform som passar dig som vill komma igång med träningen och förebygga stelhet.
friskis

Puffa! Utveckling

Bästa tipset för att komma igång är att skapa rutiner med regelbunden träning men också att ge sig själv och kroppen balanserad återhämtning. Yoga, och speciellt ”mysyoga”, är ypperligt då den ger både återhämtning och träning på samma gång – ett sätt att ”vila sig i form”. I höst tipsar vi om Crazy Yoga som innebär att genom olika övningar släppa ut sådana känslor som vi ofta lagrar i kroppen, såsom stress, frustration och ilska. Yoga är en effektiv träningsform för att just lösa upp, och även förebygga stress. Passet hålls på fredagseftermiddagar för att man ska kunna släppa ut veckans stress, innan man ger sig själv en trevlig helg.
puffa