Lååånglördag i Eksjö

Redaktionen

saturday

Den 28 mars är det långlördag i Eksjö. Som vanligt bjuds det på liv och rörelse i hela staden och särskilt på torget. Där bjuder Frisk & Svettis och Eksjö gymnastiksällskap på träningspass och du kan också passa på att träffa träningsexperter som ger tips och råd.

När vårsolen så sakteliga börjar värma upp våra vinterkylda kroppar smyger sig kanske träningslusten på? Är det kanske dags att plocka fram löparskorna, smörja upp cykeln eller se över pulsklockan? Oavsett vilken träningsnivå du befinner dig på kan vi rekommendera ett besök i Eksjö under långlördagen den 28 mars. Då är nämligen friskvården i centrum – rent bokstavligt. På torget kan du testträna med Friskis & Svettis och Eksjö gymnastiksällskap. På plats finns också representanter från Herbalife som berättar om hälsokost och träning.

Hålltider för långlördag

11.30-12.00 Friskis & Svettis
12.15-13.00 Eksjö gymnastiksällskap
13.00-14.00 Herbalife

Butikerna i hela Eksjö håller öppet från 10-15. Välkommen!

Eksjö gymnastiksällskap (EGS)

EGS visar upp två träningspass som du kan testa. Functional moves är träning för hela kroppen med stepbräda, hantlar, viktplatta och egen kroppsvikt. Målet är att stärka och balansera kroppens alla funktioner. Step/styrka är enkla stegkombinationer till medryckande musik får hjärtat att öka takten. Vi utmanar kroppen i övningar med och utan vikt för att bli starkare. En perfekt kombination för dig som vill ha allt i ett!

Friskis & svettis

Friskis & svettis visar upp en nyhet för året: Powerhour. Det är ett styrkeinriktat, men teknikenkelt pass, där medicinbollen är ditt redskap. En allroundträning, med tydliga inslag av styrketräning men också explosivitet och hög puls. Friskis & Svettis arrangerar samma dag även Spinn of hope i sin spinninglokal på Nannylundsområdet kl. 10-11. Träna för ett gott syfte – betala 100 kr som går oavkortat till Barncancerfonden. Bättre kondition får du på köpet.