Lagtävling tillbaka i stadsloppet

Redaktionen

Den 31 maj är det dags för Eksjö stadslopp. På allmän begäran är nu lagtävlingen tillbaka där företaget, klubben eller kompisgänget kan springa tillsammans och njuta av en måltid i gröngräset efter loppet.
– Det är många som frågat efter att kunna anmäla lag igen, så vi bestämde oss för att återinföra det i år så får vi se hur det faller ut, berättar Roger Didrick som är tävlingsledare för loppet.


I skrivande stund är ett åttiotal löpare anmälda till de olika klasserna. På damsidan finns löpare från förra årets toppskikt med i startlistan. På herrsidan är det lite mer oklart.
– Dagen efter stadsloppet är det Stockholm maraton, så det finns risk för att en del löpare laddar för det istället, säger Roger Didrick.
Sista dagen för att anmäla ett lag är den 26 maj. Som enskild löpare kan du anmäla dig till ordinarie pris fram till 26 maj sen blir avgiften något högre.
– Förra året var vädrets makter med oss och vi hoppas på samma tur igen. Något år har jag stått i speakerbåset i regnkläder. Det vill jag helst slippa, säger Roger.