Livemusik i fokus på Puttes Minnesspelning

Magnus Östberg

Den 26 mars fylls Olsbergs arena av livemusik när Puttes Minnesspelning drar igång. Denna gång arrangeras evenemanget tillsammans med Puben och Eventservice i Nässjö. 

– Det blir tio lokala band som kommer att bjuda på allt från hårdrock till blues och allt däremellan, lovar Håkan Bergström som är ordförande i Puttes Minnesfond. 

På bandlistan hittar vi en hel del klassiska, lokala band som Popoperan, Tumbleweed, Hunky Dory och Receeding Hairline. Men det finns också ett flertal yngre konstellationer som kommer bjuda på show som t.ex The Chauffeur. 

Förra året blev spelningen till Puttes minne inställd på grund av pandemin. 

– Men i år verkar intresset vara väldigt stort. Biljettförsäljningen har gått väldigt bra och vi hoppas att det fortsätter så, säger Håkan. 

Biljetter köper du på Nortic eller på Puben på Södra Storgatan. 

 

Vem var Putte?

Putte var en duktig trummis som spelade i flera band i Eksjö. Han gick bort i cancer 2008 och efter det beslutade gamla bandkompisar att starta en minnesfond i hans namn. Varje år delas stipendier ut till personer som gjort något positivt för musiklivet i Eksjö. Vem som får årets stipendium avslöjas den 26 mars. 

Håkan Bergström håller i trådarna kring Puttes minnesspelning som går av stapeln den 26 mars i Olsbergs Arena.