Malin och Marcus tar över Lilla Thimons

Kristoffer Karlsson

Lilla Thimons konditori på Norra Storgatan har fått nya ägare – och nytt namn. Eksjö konditori Gamla stan som det nu heter drivs sedan mitten av augusti av Malin och Marcus Werneteg.

– Vi har fått en jättebra start här i Eksjö, säger Malin Werneteg som tillsammans med sin man Marcus är nyblivna ägare till Eksjö konditori Gamla stan. Nu i början är allt nytt och det gäller att komma in i rutinerna och sätta sig in i allt, berättar hon. Men jag har bra personal som hjälper mig så det känns jättekul, fortsätter hon.

Lokalerna på Norra Storgatan har fått sig en ansiktslyftning inför nyöppningen.
– Vi stängde ett par dagar och målade, fixade och renoverade lite för att sätta vår egen prägel på konditoriet, berättar Malin.

Eksjö konditori är mer än bara kaffe och fika. Här kan du också njuta av en matig sallad eller en lyxig lunchpaj.
– Inom kort börjar vi också med soppbuffé under lunchen, avslöjar Malin.

Smakmässigt så kommer gästerna att känna igen sig även fortsättningsvis. Det är nämligen Thimons i Nässjö som kommer att leverera bröd och bakverk till konditoriet.
– Vi kommer att driva vidare konditoriet i samma anda som tidigare, men givetvis med lite nya inslag. Vi satsar till exempel lite mer på lunchutbudet med pajer och sallader, säger hon. Framöver kanske vi bjuder på lite mer nyheter, men just nu tar vi en dag i taget, forsätter Malin.

Den tidigare ägaren Markus Ekelund känner sig trygg över framtiden.
– Det känns jätteroligt att Malin tar över det jag har byggt upp och jag är övertygad om att det kommer att bli bra, säger Markus, som nu förutom att leverera godsaker till Eksjö konditori kommer att fokusera på sina konditorier i Nässjö och Aneby.

En stor nyhet är serveringstillståndet som innebär att man numera kan avnjuta sin räkmacka tillsammans med en starköl eller ett glas vin.
– Det har varit väldigt populärt och uppskattat av våra gäster, avslutar Malin.