Nöje & evenemang

Mat och klappar till behövande familjer

Anders Wahlberg (tv), Eva Klahr och Anders Lundberg ser till att behövande familjer i Eksjö får mat och julklappar.

I juletid blir det ofta uppenbart att förutsättningarna för julfirande är väldigt olika. En del konsumerar i överflöd medan andra knappt får ihop till en julmiddag eller ett enda paket till barnen. I Sverige lever idag en procent (eller 100 000 människor) i det som kallas materiell fattigdom. Eksjö är inget undantag. Därför gör Lions och Ladies Circle gemensam sak och förser behövande familjer med mat och julklappar.
– För Lions del handlar det om de pengar vi samlar in på julskyltningen. De omvandlar vi till matkassar anpassade för familjer i olika storlekar som delas ut lagom till jul, berättar Anders Lundberg som är ansvarig för Lions julaktivitet.

Sedan ett par år tillbaka kompletteras julmaten med julklappar som föreningen Ladies Circle skänker till familjerna.
– Vi arrangerar en kakbuffé på Kyrkbacksgården i samband med Bonnadan varje år. För de pengarna ser vi till att alla barn i de behövande familjerna får en julklapp, berättar Eva Klahr som är årets julklappsgeneral i Ladies Circle.

Totalt samlar de två föreningarna in närmare 45 000 kronor till mat och julklappar; Lions julskyltning ger nästan 30 000 kronor och Ladies Circle säljer kakor för strax över 15 000 kronor.
– Mat- och klappkassarna delas ut av diakonin i Svenska kyrkan. Vi får en lista med antal familjemedlemmar, antal barn och om det är pojkar eller flickor. På så sätt kan vi sätta ihop kassar som är anpassade för varje familj, berättar Anders Wahlberg som är general i Lions Club Eksjö.

Gillade du det här? Dela med dig på Facebook!
Prenumerera på nyheter från Eksjö & co
Samtycke *
Senaste artiklarna i "Nöje & evenemang"

Helgen den 8-9 december bjuder Eksjö in till traditionell julmarknad, mitt i stadens hjärta. Precis som vanligt blir det massor av utställare och fokus ligger på mat och konsthantverk.

Julbordstider. Det bästa sättet att bereda väg för julkänslorna är med ett julbord. I Eksjö finns ett brett utbud oavsett om du vill ha lugn och ro eller fart och party. Eksjö julshow som håller till Olsbergs arena ställer i år upp med Martin Stenmarck …

29 september kl. 10-15 Den 29 september förvandlas stora torget i Eksjö till skördemarknad med massor av aktiviteter för både stora och små. Testa på halmhoppning, klappa kossorna, testa traktor eller njut av smarriga hamburgare. Bonnadan har blivit nå …

Sommarens vaktparader i Eksjö Om du befinner dig i Eksjö under sommarmånaderna är chansen stor att du stöter på Eksjö Vaktparad. Paraden består av en taktfast musikkår, tätt följd av ridande husarer. Högtidligt klädda marscherar de fram på stadens två …

Mitt i sommaren presenterar Jönköping Airport en spännande…vinternyhet! Från och med vintern 2019 kommer du att kunna resa till Spaniens största skidområde, Baqueira-Beret i Pyrenéerna, direkt från Jönköping. Anläggningen består av tre sammanbyggda s …

Eksjö & co på Instagram
Prylar & trender
No items found