Musikaliska förebilder blir konsert

Magnus Östberg

alexandra

Alexandra Wanvik Gunnarsson har en av Eksjös mest välkända röster. Just nu pluggar hon musik på Bromma folkhögskola och inleder våren med en konsert i Eksjö. Temat för konserten är låtar från Alexandras egna musikaliska förebilder från väldigt olika genres – med den gemensamma nämnaren att de är kvinnor.

Konserten som går under namnet ”Jag och mina kvinnor” hämtar inspiration från några av musikhistoriens riktigt stora kvinnliga artister. Tina Turner, Carola, Anastacia, Celine Dion och Dolly Parton.

– Det blir väldigt olika genres och stilar, men de fem artisterna är mina stora musikaliska förebilder. Dolly Parton är ju en av världens bästa låtskrivare, Tina Turner får vem som helst att dansa loss. Celine Dion har ju fått statusen som världens bästa kvinnliga artist och Anastacia är en personlig favorit som gör musik som jag själv vill spela, berättar Alexandra.

En intressant detalj är att den enda svenska artisten i sammanhanget också råkar vara Alexandras chef!
– Just nu jobbar jag som assistent åt Carola. Hon kom förbi den musikskola jag går på och lyssnade när jag sjöng en av hennes låtar. Sedan blev det så att jag fick jobb hos henne, vilket är en extrem förmån. Jag får se alla sidor av hennes artisteri och hon är en fantastiskt människa på alla sätt och vis, säger Alexandra.

På konserten kommer Alexandras tio personer starka band att bjuda på musikaliska örhängen från alla ovan nämnda artister.

– Det ska bli mycket roligt att köra den här spelningen i ­Eksjö. Jag hoppas det blir många som kommer och lyssnar, säger Alexandra.

Datum: 27 mars. Tid: 20.00. Plats: Östanåskolans aula.

Jag och mina kvinnor

Konsert med Alexandra Wanvik Gunnarsson i Östanåskolans aula. Pris 120 kr (gratis för barn upp till 8 år). Biljetter köper du på Borgs skor i Eksjö. Tid: 27 mars kl. 20.00.