Nå världen från vår regionala flygplats

Redaktionen

Foto: Henrik Rosén

När vi ska ut och resa så väljer många av oss av gammal vana att flyga från Stockholm eller Göteborg. Men faktum är att du kan nå stora delar av världen via vår närmaste flygplats – i Jönköping.

Från Jönköping Airport finns avgångar till flera av våra mest populära charterdestinationer som till exempel Gran Canaria, Cypern, Rhodos och Mallorca.

Flygplatsen har också täta turer till Arlanda. Sammanlagt är det 23 avgångar i vardera riktning per vecka.
– Det är en perfekt service till regionens affärsresenärer som kan ta sig till Stockholm på bara 45 minuter. Det gör det smidigt att resa över dagen och du behöver inte spendera timmar i bilen eller på tåget, förklarar Henrik Älverdal, marknadschef på Jönköping Airport. Det skapar också bra möjligheter för privatpersoner som kanske vill göra en weekendtrip till Stocholm, fortsätter han.

Men det som verkligen öppnar portarna mot världen är de dagliga avgångarna till Frankfurt, en av Europas största flygplatser. Därifrån kan du ta dig vidare till otaliga resmål över hela jorden.

Via flygplatsen i Jönköping har vi också ett stort inflöde på turister, kanske framför allt från Tyskland.
– Många av de turister som strosar runt i gamla stan i Eksjö under sommaren har kommit hit via flyg. Det är väldigt smidigt och flighten hit tar mindre än två timmar, berättar Henrik Älverdal.

Allt fler väljer att flyga från Jönköping och trafiken ökar ständigt.
– Allt fler resenärer får upp ögonen för hur smidigt det är att flyga från sin närmaste flygplats, med smidig parkering, korta köer och ett personligt bemötande. Fler resenärer gör att vi kan öka utbudet av destinationer i framtiden, avslutar Henrik.