Nifsarpsdagen firar 20 år

Magnus Östberg

Nifsarpsdagen har blivit ett välkommet inslag i Eksjös evenemangsflora under våren. I år firar Nifsarpsskolan 20 år och lockar med underhållning i toppklass.

– Eftersom det är jubileum har vi satsat lite extra på att göra detta till en riktig folkfest. Det blir underhållning med Top Cats och Lifvens, hoppborgar för barnen och god mat, säger Mats Klasson, vd för Nifsarpsskolan.

Ett populärt inslag på Nifsarpsdagen är veteransbilsutställningen. Den är öppen för alla som vill visa upp sitt veteranfordon och då finns även möjlighet att vinna presentkort.

– Vi lottar ut ett presentkort på 5 000 kr och femton stycken på 1 000 kr vardera. Det kostar inget att ställa ut sitt fordon, så passa på att visa upp din stolthet, säger Mats.

För den som är sugen på att provköra yrkesfordon är ett besök på Nifsarpsdagen ett måste.

– Du kan provköra allt från bussar till grävmaskiner. Dessutom kan du åka med i vår äldsta veteranbuss som är den enda i sitt slag i världen, berättar Mats.
Nifsarpsdagen är ett sätt för skolan att visa upp sig och sin verksamhet. På plats under dagen finns också flertalet företag som visar upp bilar, bussar och lastbilar. Nifsarpsdagen går av stapeln den 18 maj kl. 10-14.