Nikaro blir Adda

Magnus Östberg

Nikaro har under sommaren blivit ”Adda” och lokalerna har fått en uppfräschning. Under hösten fortsätter förändringen med bland annat fler, och nya, gruppträningspass.
– Vi vill att Adda ska stå för något du vill ”lägga till” i ditt liv; en ny vana, träning och hälsa, säger Katarina Holm som driver gymmet.

Katarina Holm är ett känt företagarnamn i Eksjö som bland annat drivit flera vård- och omsorgsbolag. I våras stod det klart att hon tar över Nikaro gym och sedan dess har det gått snabbt. Lokalerna har fått nya ytskikt och en modernare framtoning. Men den som är rädd för att gymmet ska förändras helt och hållet behöver inte vara orolig.
– Vi vill att Adda ska ha något för alla. Vi har ju många medlemmar idag med olika träningsbak- grund, ålder och fokus. De kommer att känna igen sig både när det gäller gymmets utformning och gruppträningen även om vi vill lägga till mer, berättar Katarina.

Namnet Adda är en försvenskning av det engelska begreppet “add” som betyder ”att lägga till”. Och det är precis det Katarina vill att vi ska göra.
– Det kan handla om att lägga till / ”adda” en ny vana, ett träningspass till eller vad det nu kan vara. Det beror ju helt och hållet på var du är i livet, säger hon.

Under hösten kommer Adda fortsätta lägga till nyheter. Bland annat i form av fler gruppträningspass.
– Vi erbjuder bland annat nya yogapass, pass med fokus på rörlighet och vi har fått in dans igen – både afro och något som kallas Move ́n dance, berättar Elin Sixtensson som är gruppträningsansvarig på gymmet.

Det kommer också dyka upp pass som har efterfrågats av medlemmarna.
– De pass som flera har önskat är tabata och core. Så det är något vi har börjat med också, säger Elin.

För den som vill bli bättre bekant med gymmets olika maskiner och vikter kommer det också finnas möjlighet till gymintro.
– Då är vi en mindre grupp som går igenom öv- ningar, maskiner och vikter så att man har möjlighet att ställa frågor och få hjälp. Det blir jag och even- tuellt någon mer från Adda som kommer att hålla i det, berättar Elin.

Elin har en gedigen bakgrund inom träning och hälsa. Hon är utbildad i idrottsvetenskap och har god kunskap kring allt från träning till återhämtning och hälsorelaterade frågor generellt. Hon finns även att boka som personlig tränare.
– Vill du få en bra överblick över alla våra nya pass och tjänster rekommenderar jag ett besök på vår hemsida. Där finns hela utbudet, avslutar Katarina.