Ny leksaksbutik i Eksjö

Magnus Östberg

Sophie Carlo, ägare till klädbutiken Carlos sedan 2018, tar nu ett nytt steg och slår upp portarna till en helt ny butik med leksaker, spel och pyssel.
– Jag tror vi är många som saknar Sahlgaards säger Sophie.

När Sahlgaards slog igen uppstod ett tomrum i Eksjö. Att kunna köpa leksaker och presenter är något som behöver finnas i Eksjö, menar Sophie Carlo.

– Jag har ju själv barn och många bekanta som tycker det är bökigt att ibland behöva åka till en annan stad för att handla leksaker, spel eller presenter. Så det känns helt naturligt att Eksjö ska ha en leksaksbutik. Min förhoppning är att leksaksbutiken ska bidra till att göra Eksjö till en än mer attraktiv handelsstad. Ju mer som finns på hemmaplan desto bättre, säger hon.

Butiken kommer att ligga på Södra Storgatan 7, i Otygs före detta lokaler, där Centerpartiet huserat under valperioden.

– Vi kommer att börja renovera under hösten och förhoppningen är att vi ska kunna öppna senast den första december men helst ännu tidigare, berättar Sophie.

– Då jag är väldigt stolt över Carlos och butikens långa historia kändes det rätt att döpa den nya butiken till Lilla Carlos, säger Sophie.

– Det ska bli mycket spännande och målet är att ha ett brett utbud men att det ändå ska vara överskådligt i butiken. Vi ska ha leksaker, spel, pyssel och mycket annat i varierande prisklasser, säger Sophie.
Förutom leksaker kommer Lilla Carlos också erbjuda skämtartiklar, dockor, gosedjur, utklädnadssaker, lego och mycket mer.

– Det är mycket snabbare leveranstider i leksaksbranschen än modebranschen, så vi hoppas kunna få hem ett bra och brett utbud redan från start, säger Sophie.