Nystart för ”fyran” på Nikaro gym

Redaktionen

Gruppträningsrummet på fjärde våningen i Nikarohuset hann knappt användas innan pandemin slog till. Men nu har ”Fyran” öppnat upp igen.

– Vi var ju väldigt trångbodda när det gäller gruppträning men med de nya ytorna på fjärde våningen har vi helt andra möjligheter. I takt med att corona avtar så kommer vi öka antalet deltagare per pass ytterligare, berättar Roland Fridholm som driver Nikaro Gym.

”Fyran” har ett rejält gruppträningsrum med golv som är helt anpassat efter verksamheten.

– Det är skonsamt för både knän och höfter, säger Roland.

I anslutning till det stora gruppträningsrummet finns också ”Lillfyran”. Där finns 15 crosstrainers så att man kan träna det som kallas Indoor Walking i grupp.

– Det har blivit väldigt populära pass som ger bra konditionsträning samtidigt som det är skonsam belastning för kroppen, berättar Roland.

Passen bokas som vanligt i appen Gym control och Roland märker att intresset för både gruppträning och gym har ökat under hösten.

– Vi har ju bland annat våra crossfit-liknande pass som heter ”One more”. De är omåttligt populära vilket är väldigt roligt. Nu hoppas vi pandemiläget fortsätter förbättras så att vi kan få ännu fler i rörelse. Det tror vi är viktigt för folkhälsan, avslutar Roland.

Foto: Magnus Östberg