Nystart på Ullinge!

Kristoffer Karlsson

Helgen 1-3 oktober blir det stor öppningshelg på Ullinge Wärdshus när de nya ägarna drar igång verksamheten igen.
– Ullinge är en fantastiskt fin anläggning, så det ska bli väldigt roligt att komma igång, säger Martin Baum som tillsammans med Svante Stenervik nu tar över driften.

 

Ullinge Wärdshus är ett välkänt namn på Höglandet och nu är det alltså dags för en ordentlig nystart efter konkursen i våras.

– Vi vill att Ullinge ska vara till för alla. Hit ska man kunna komma och äta en god trerätters, men vill man bara ta ett glas vin och en räkmacka så går det lika bra, säger Martin Baum.

Det har varit tuffa tider för hela branschen, men på Ullinge märker man tydligt av att det börjar vända.

– Bokningarna har börjat komma, fast vi inte ens har öppnat än. Det finns många uppskjutna bröllop, så jag tror att det finns ett uppdämt behov där ute. Vi har redan bokningar för flera bröllop till 2022. Vi märker också att konferensbokningarna har kommit igång ordentligt, säger Martin Baum.

Även till julborden har intresset redan varit stort och många har redan bokat.

– Det finns fortfarande platser kvar, men är man ute efter något speciellt datum, eller om man är ett större sällskap så är det hög tid att boka nu, säger Martin Baum.

Martin Baum och Svante Stenervik driver sedan tidigare Best Western-anläggningar i Värnamo och Vrigstad, samt Eksjöhovgårds värdshus i Sävsjö. Även Ullinge kommer att anslutas till hotellkedjan Best Western.

– Det är en stor fördel för affärsresenärerna. Många har centrala avtal med Best Western och då kan de bo i något av våra 33 rum här på Ullinge, förklarar Martin Baum.

Anläggningen kommer till en början att sysselsätta åtta personer, men när verksamheten är i full gång så räknar de med att vara tolv anställda.

– Vi vill att Ullinge ska vara något speciellt, men det ska inte krävas ett speciellt tillfälle för att komma hit. Bra mat och en härlig miljö ska vara vårt signum, avslutar Martin Baum.