Nytt koncept för smarta hem

Magnus Östberg

Den 1 december lanserar Edgar Security ett helt nytt koncept som släpps under eget varumärke.

– Med vårt koncept blir det möjligt att koppla ihop tusentals olika produkter och tjänster som idag finns inom området säkerhet och smarta hem, berättar Markus Edgar som driver bolaget.

Tillsammans med norska Safe4you, Nokia och Stanley security kommer systemet lanseras i hela norden, men under Edgar Securitys varumärke i Sverige.

– Det innebär att kunden kan skräddarsy vilka produkter och tjänster som ska kopplas ihop via vår ”homegate” som är hjärtat i systemet, berättar Markus.

De system som finns för smarta hem idag är ofta begränsande eftersom de ”tvingar” kunderna till en specifik teknik. Med Edgar Securitys lösning kan kunden välja själv.

– Valfrihet är oerhört viktigt. Med vårt system kan kunden välja själv om de vill ha abonnemang eller inte och också anpassa vilken typ av produkter som ska anslutas till systemet, säger Markus.

Edgars system styrs via en app men det handlar inte bara om säkerhet.

– Du kan till exempel koppla in elcentralen så att du kan styra energiförbrukningen. Bland annat genom att systemet känner av väderprognosen och skapar en jämnare uppvärmning av ditt hus. Det sparar du pengar på, säger Markus.