Ölmässan tillbaka i Olsbergs arena

Redaktionen

Efter ett lyckat första försök förra året är det i år dags för ett kärt återseende i Eksjö. Mässan Craft Beer Festival tar åter igen plats i Olsbergs arena och biljettförsäljningen är redan i full gång.
– Vi fick jättefin respons efter förra årets mässa, så det var ett enkelt beslut att komma tillbaka i år igen, säger Fredrik Carlsson, en av arrangörerna.

Ölintresset i Sverige har aldrig varit så stort som nu och fler än någonsin provar på att brygga sitt eget öl hemma.

– Vi märker att intresset är jättestort både bland våra utställare och besökare, säger Fredrik. Vill man lära sig mycket om öl så är vår mässa en riktigt bra kunskapskälla. Bryggarna som ställer ut brinner verkligen för det här och svarar gärna på besökarnas frågor, fortsätter han.
Vårt koncept bygger på en liten och gemytlig mässa i trivsam miljö. Vi kommer att ha ca 15 utställare både från regionen och från andra delar av landet.

– Den sociala biten är jätteviktig. Vi vill att människor ska komma hit och umgås, prata och njuta av nya smaker och dofter, säger Fredrik. Det kommer även att finnas möjlighet att äta under kvällen, fortsätter han.

Under mässan kommer det att arrangeras en så kallad Masterclass, en ölprovning under proffsledning.

– Det är en slags fördjupad provning där man i ett enskilt rum får möjlighet att prova olika sorters öl tillsammans med en expert, förklarar Fredrik Carlsson.

Förutom mikrobryggerierna så finns även Mackmyra whisky på plats och det kommer även att finnas möjlighet att prova på lokala delikatesser och choklad.

– Vi vill hälsa alla eksjöbor välkomna till Olsbergs arena den 14 oktober. Vi hoppas även på en hel del besökare från grannkommunerna, säger Fredrik.

Lördag 14 okt Olsbergs arena

Kl 13-17 samt 18-22.
Biljetter: Turistbyrån eller på craftbeerfestival.se